Американската разузнавателна общност се опитва да ограничи щетите от изтичането

...
Американската разузнавателна общност се опитва да ограничи щетите от изтичането
Коментари Харесай

Кремъл за изтеклите секретни документи: Русия винаги е обвинявана за всичко

Американската разследваща общественост се пробва да ограничи вредите от приключването на десетки поверителни документи, в това число последствията, които то може да има за обмена на сензитивна информация вътре в държавното управление и върху връзките с други страни, споделиха двама американски представители пред Ройтерс. 

Документите, чиято достоверност Ройтерс няма опция да удостовери посредством самостоятелни източници, включват информация за войната в Украйна, включително данни за загубите на двете воюващи страни и други детайлности, напомня Българска телеграфна агенция.

Някои американски специалисти в областта на националната сигурност и чиновници споделят, че подозират, че приключването може да е било дело на американци, поради мащаба на тематиките, обсъждани в документите, само че не изключват присъединяване на проруски сили. 

Бивш чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ сподели, че е доста евентуално Москва да е провела приключването, с цел да всее комплициране и евентуални различия сред Вашингтон и неговите съдружници. 

Запитан за изказванията, че Русия може да стои зад приключването, представителят на Кремъл Песков сподели: " Не мога да разясня това по никакъв метод. Вие и аз знаем, че в действителност съществува наклонност Русия постоянно да бъде упреквана за всичко. Това в общи линии е някаква болест ". 

Във връзка с информация в медиите, че Вашингтон може да е шпионирал украинския президент Володимир Зеленски, Песков, който дефинира изтеклите документи като " доста забавни ", сподели, че това не може да се изключи.

Фактът, че Съединени американски щати шпионират от дълго време разнообразни държавни глави, изключително в Европа, неведнъж е ставал публично притежание, пораждайки разнообразни скандални обстановки, добави той.

Песков разяснява и другата гореща международна тематика - напрежението сред Китай и Тайван.  

Позицията на Кремъл е, че " Китай има цялостното право да отговори на непрекъснатите " провокации " против себе си и да организира военни учения към Тайван ". Според представителя на Кремъл всички би трябвало да почитат Китай и дейностите му, които са в сходство с интернационалното право. 

" За един доста къс интервал от време станахме очевидци на непрекъснати дейности с провокативен темперамент против Китай. Разбира се, че Китай има суверенното право да отговори на тези провокативни дейности, в това число да организира военни учения в строго сходство с интернационалното право ".  

Пекин завърши през днешния ден тридневните си учения към Тайван, включващи осъществяване на въздушни маневри и преструване на обсада на острова, който Китай счита за част от своята територия - нещо, на което Тайван се опълчва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР