Американската публика обича Соня Йончева, критиците са благосклонни към нея.

...
Американската публика обича Соня Йончева, критиците са благосклонни към нея.
Коментари Харесай

Отдавна мечтая да пея Хендел за българската публика: Соня Йончева

Американската аудитория обича Соня Йончева, критиците са благосклонни към нея. Как се усеща самата тя обаче в Ню Йорк?
„ На сцената в Метрополитен опера се усещам добре, само че дали ми харесва да пребивавам толкоз дълго тук, е различен въпрос. Прекрасен другояче град, Ню Йорк доста се промени след пандемията, само че освен поради това, когато пристигам тук за 4 месеца с моите две деца, нещата стават малко по-сложни и машината за управление става по-голяма “, споделя Соня Йончева със смях.

Соня Йончева шества по най-големите оперни подиуми, 2022 приключи с доста влиятелни награди, а 2023 стартира с излизането на нов диск, озаглавен провокативно „ Куртизанката “, в който тя събира арии от знакови опери като „ Травиата “ на Верди, „ Бохеми “ и „ Манон Леско “ на Пучини и други, които са част от нейния репертоар, само че и такива, които занапред възнамерява за изпее като  „ Самсон и Далила “ на Сен-Санс, „ Манон “ и „ Таис “ от Масне. Техните ориси точно са в основата на заглавието на албума.


Дали обаче изявите в България не престават да бъдат разнообразни и по-вълнуващи за Соня Йончева?

„ О, аз боготворя да пея на българска сцена. Знаете ли, тези два концерта не бяха планувани. Но когато ми се обадиха от Ла Скала, където трябваше да бъда за едни значими подготовки през април и ми споделиха, че първата седмица от тези подготовки се отсрочва по механически аргументи, аз незабавно си споделих, че това е моментът, в който да дойда да пея в България. Отдавна си бленувам да пея Хендел за българската аудитория. И се веселя, че можах да се свържа със Зефира Вълова, с която от дълго време желая да работя и се оказа, че тя е свободна навръх тези дати – възприех го като още един знак, че в този момент е точният миг за този бароков концерт “.



Дали единствено Хендел ще звучи на двата концерта на Соня Йончева в зала България?! Отговорът е леко загадъчен.

„ Да, в програмата са единствено произведения от Хендел, само че ще завърша с една песен от Хенри Пърсел, която доста обичам и това е моето „ мигане “, леко покачване на завесата към плана за идващото ми идване в България “.

В София, Соня Йончева ще показа и първата си книга, въодушевена от обичани нейни героини от известни опери. Двата концерта в зала България са на 12 и 15 април, като първият е тъкмо месец след церемонията по връчването на Оскарите, на която българската оперна дива ще участва.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР