Американската прокуратура поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от

...
Американската прокуратура поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от
Коментари Харесай

САЩ иска $5,4 млн. от санкционирания в България Малофеев

Американската прокуратура изиска да бъдат иззети 5,4 милиона $ от банкова сметка в Съединени американски щати на съветския предприемач Константин Малофеев, съобщи Ройтерс,цитирана от Българска телеграфна агенция. Вашингтон включи Малофеев в листата си със наказания в края на 2014 година, тъй като счита, че той финансира сепаратистите в Източна Украйна и Крим. Той има и 10-годишна възбрана да влиза на територията на България.

Федералните прокурори в Ню Йорк показват, че конфискуването на парите е правомерно, тъй като Малофеев се е опитал да ги трансферира на собствен бизнес сътрудник в нарушаване на американските наказания.

Според обвиняването през март 2014 година Малофеев е употребявал фиктивна компания на Сейшелските острови, с цел да влага 10 милиона $ в акции в тексаската банка " Стратеджик гроут банкорп “  (Strategic Growth Bancorp). На идната година той е продал фиктивната компания за един $ на неназован гръцки бизнес сътрудник, като съглашението е било подписано със задна дата - юли 2014 година, когато глобите към момента не са били наложени.

Банката в Тексас обаче е траяла да смята Малофеев за притежател на акциите и е алармирала министерството на финансите за дейностите му.

Прокурорите настояват, че акциите на Малофеев са били конвертирани в пари в брой и подадени в блокирана сметка, когато през 2016 година " Стратеджик гроут банкорп “ се слива с основаната в Денвър " Сънфлауър банк " (Sunflower Bank).

През март американското министерство на правораздаването сътвори федерална работна група " Клепто кепчър “ ( " KleptoCapture " ), която е ангажирана с изпълняването на глобите против финансите на съветски олигарси, с цел да бъде засилен натискът против Русия за преустановяване на нашествието ѝ в Украйна. В резултат на това бяха издадени заповеди за конфискуване на яхти и самолети, благосъстоятелност на хора, за които има съмнения, че са свързани с съветския президент Владимир Путин.

Освен това американската прокуратура повдигна обвинявания и на няколко руснаци и разнообразни техни сътрудници от Съединени американски щати и Европа за нарушение на глобите.

Самият Малофеев беше упрекнат през март в заобикаляне на глобите и потребление на съучастници за скрито придобиване на медии в цяла Европа.    

Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) се похвали с 10-годишните забрани за влизане в България на съветския военачалник Леонид Решетников и съветския предприемач Константин Малофеев в годишния отчет за активността си през 2019 година, оповестен на страницата на специфичната работа.

Макар и да не бяха упоменати поименно, двамата са вкарани в тази ситуация с следствието за шпионаж против ръководителя на придвижването " Русофили " Николай Малинов. Според годишния отчет на ДАНС, точно организацията е подготвила материалите против Малинов, след което профилираната прокуратура го упрекна в шпионство по Глава Първа от Наказателния кодекс, както и за образуване на незаконна скица за изпиране на пари и финансиране на мероприятия, засягащи националната сигурност на страната.

" В този подтекст двама жители на Руската федерация са включени в осведомителния масив на нежеланите в страната чужденци и им е наложена 10-годишна възбрана за влизане в страната ", написа в доклада на ДАНС. Именно това са Леонид Решетников и Константин Малофеев. Всичко това е посочено от ДАНС като " значителен резултат при противодействието на непознати специфични служби " от нейната активност.

Имената на Решетников и Малофеев са от дълго време известни в България, само че точно около делото против Малинов, формирано през септември м.г., те се появихаа в различен подтекст.

Това стана откакто тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров и неговият предстоящ предупреден правоприемник Иван Гешев оповестиха обществено, че ръководителят на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов е предавал против възнаграждение класифицирана информация на съветските организации " Двуглав орел " и Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ), в които водеща роля играе някогашният военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников.

КОЙ е Малофеев:

Руският предприемач Констатин Малофеев е в санкционния лист на Европейски Съюз и Съединени американски щати поради анексирането на Крим и сепаратистите в Донбас от 2014 година Причината е, че финансирал проруските сепаратисти в Източна Украйна посредством фондация. Това правеше малко странна възбраната и на българската ДАНС в случай, че той по този начин и не може да влиза въобще в страна от Европейски Съюз поради въпросните наказания.

Европейски Съюз го държи виновен за финансирането на проруски сепаратисти в Източна Украйна посредством фондацията " Св. Василий Велики ". Той отхвърля. Срещу Малофеев е формирано наказателно произвеждане в Украйна.

Роденият през 1974 година Малофеев основава и православно-патриотичен ефирен канал " Цариград ", от който се " отдръпва " със основаването на придвижването " Двуглав орел ". В началото на 2019 година Малофеев се озовава и във " Всемирния съветски национален събор " – интернационална организация под егидата на Руската православна черква. Той е заместител на ръководителя – съветският патриарх Кирил.

Изповядва тези на най-консервативното християнство - против абортите, имунизациите, гей браковете, правата на децата, западния свят и либерализма като цяло. Тези позиции Малофеев комбинира с монархизъм и шовинизъм. Често го назовават " православен олигарх ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР