Американската преса обвини украинските въоръжени сили в удари по цивилни

...
Американската преса обвини украинските въоръжени сили в удари по цивилни
Коментари Харесай

Разобличаването в САЩ на престъпленията на ВСУ стана сигнал за Зеленски

Американската преса упрекна украинските въоръжени сили в удари по цивилни на пазара в Константиновка. Русия неведнъж е заявявала присъединяване на Украйна в нещастието, лишила живота на 16 души, само че кабинетът на Зеленски настойчиво трансферира отговорността към Москва. Какво демонстрира тази обява, какви сигнали са изпратени до Киев и за какво задграничните медии започнаха да приказват за това в деня на визитата на Зеленски във Вашингтон?

Съединени американски щати оповестиха присъединяване на ВСУ в нападението на пазара в Константиновка. Това заяви в следствие “Ню Йорк Таймс ”. Журналистите откриха, че офанзивата е осъществена от страната, следена от Украйна. Трябва да се означи, че обявата е оповестена тъкмо в деня на идването на Владимир Зеленски в Щатите.

В материала се показва, че украинските управляващи са се пробвали да се намесят в следствието, само че репортерите са съумели да стигнат до мястото на детонацията. Изданието написа, че размерите на откритите дупки и фрагменти подхождат по форма и размери на снаряд 9М38, който е изстрелян от системата за Противовъздушна отбрана " Бук ".

Освен това фрагменти, снимани от камера за наблюдаване, демонстрират, че ракетата е влетяла в Константиновка от страната, следена от Украйна. Няколко секунди преди гърмежа се вижда отражението на боеприпаса върху паркиран автомобил, движещ се от северозапад, което е потвърдено и от специалист.

Според изданието няколко минути преди удара ВСУ са изстреляли две зенитни ракети към съветската фронтова линия от град Дружковка. Тези данни се удостоверяват от очевидци, интервюирани от публицисти на вестника. Статията акцентира опцията снарядът да се е развалил по време на полет, вследствие на което да не е съумял да доближи набелязаната цел.

В същото време, незабавно след нещастието, украинската страна направи обичайното изказване, че не е забъркана в нищо. Владимир Зеленски в своя канал в “Телеграм ” упрекна Москва за удара. Той разгласи гибелта на 16 души и съобщи, че сякаш „ съветското зло би трябвало да бъде победено “.

По-късно кабинетът на Зеленски заяви, че Украйна не счита за належащо да организира следствие на събитията в Константиновка, защото резултатите от него към този момент са „ явни “.

Въпреки това съветски специалисти, даже преди да проучват американската преса, видяха доказателства за виновността на ВСУ. Така в “Телеграм ” пишат, че в чатовете на локални поданици оповестяват, че два самолета на ВСУ са изстреляли ракети над Дружковка, след което е избухнала детонация на пазара.

За нещастието се изрече и непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя. По думите му на видеоматериалите ясно се вижда, че снарядът идва от украински позиции. Той също по този начин означи, че Организация на обединените нации бързо ще не помни за случилото се, както към този момент беше казусът с офанзивата против Краматорск през 2022 година

Експертната общественост отбелязва: не без съображение американската преса стартира да приказва за присъединяване на ВСУ в нещастието в деня на идването на Зеленски във Вашингтон. Напоследък украинските управляващи неведнъж подлагаха на критика дейностите на Запада. И този звук, съгласно специалисти, е омръзнал на Вашингтон. Сега Съединени американски щати изпращат на Зеленски ясни сигнали.

„ Владимир Зеленски идва в Съединени американски щати в положение на еуфория. Но публикация от “Ню Йорк Таймс ”, оповестена в деня на визитата му, има за цел малко да „ стресне “ забравилия се наглец. Американците не желаят той да бъде пристрастен от възприятието за лична значителност. Това е един тип намек: знаем всяка ваша стъпка, всяко ваше придвижване “, сподели украинският политолог Владимир Скачко.

„ Този материал може да бъде първият знак за разрушение на имиджа на Зеленски като добър човек. Разбира се, конете не се сменят по средата на пътя, само че наподобява, че преходът към този момент е зад нас. Очевидно Съединени американски щати желаят помирение, само че няма убеденост, че настоящето украинско държавно управление ще може да го обезпечи “, отбелязва специалистът.

„ В момента Зеленски устройва Вашингтон, само че има някои дефекти. И Съединените щати се придържат към своята отдавнашна тактичност: би трябвало да оказвате напън върху съдружника си, до момента в който той не стартира да мисли в вярната посока “, акцентира събеседникът.

„ Вече се пробват да „ разклатят “ въображаемия „ воин на нацията “ – или загатват за нуждата от избори, или заплашват контрола върху предаденото оръжие. Статия, обвиняваща въоръжените сили на Украйна, е разумна стъпка по този път. Сега администрацията на Байдън ще види какъв брой вярно Зеленски е схванал този тъничък намек “, счита политологът.

„ Ако има позитивни промени, осведомителната акция ще спре, в противоположен случай ще пуснат различен материал, последван от различен. Много може да се отрази на Украйна. ВСУ надалеч не са „ бели и пухкави “. И в случай че забележим нови публикации, това ще е сигурен знак, че ще “зарежат ” заигралия се артист “, обобщава Скачко.

„ Най-вероятно обявата на “Ню Йорк Таймс ” е била утвърдена от администрацията на Джо Байдън. Не единствено, че видя бял свят тъкмо в деня на идването на Зеленски. Целта е елементарна - те се пробват да загатнат на Украйна за същинското й място в разговора с Вашингтон ", сподели Владимир Василиев, основен теоретичен помощник в Института на Съединени американски щати и Канада на РАН.

„ Белият дом би трябвало да продължи контранастъплението на ВСУ и то би трябвало да се прави прецизно по сюжета, написан в Щатите. Напоследък обаче чухме за обилни различия сред страните “, отбелязва събеседникът.

„ Съединени американски щати се пробват да загатнат на Украйна, че сходно държание е недопустимо. Статията безусловно крещи, че всяка стъпка на ВСУ се следи от близко. Като цяло, материалът може да се трансформира в самобитна „ черна точка ”, издадена от американската преса на Владимир Зеленски “, акцентира специалистът.

„ Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че в този момент има комплициране на изборите в Щатите. Споровете за разпределението на бюджета последователно набират скорост. Има действителна опция Зеленски да не получи нужните средства през идната година. Той схваща това и стартира да маневрира ”, отбелязва американистът.

„ Въпреки това Белият дом не оцени сходна тактичност на Украйна. Всъщност по тази причина се пробват да овладеят непокорните сътрудници, в това число посредством изявления в пресата. Разобличаването на нещастието в Константиновка може да стане началото на огромна осведомителна акция “, акцентира специалистът.

„ Вашингтон може да употребява и обстоятелството, че самият удар се случи тъкмо в деня на визитата на Блинкен в Киев. Не изключвам скоро да чуем думи, че Вашингтон оказва сериозна поддръжка на Украйна, изпраща значими хора в столицата, а ВСУ дават отговор на това с гърмеж на пазара. Това е добра причина да понижат заплащанията към Зеленски “, обобщава Василиев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР