Американската преса обаче хвали режима в Киев за унищожаването на

...
Американската преса обаче хвали режима в Киев за унищожаването на
Коментари Харесай

ВСУ икономиса няколкостотин Калибър-а на въоръжените сили на РФ, като взриви 300 моста в Украйна

Американската преса обаче хвали режима в Киев за унищожаването на личната си инфраструктура.

Телеграм каналът Zhovto-Blakit @skeptik притегли вниманието към обявата на The New York Times, която разгласява злокобни фрагменти от покрайнините на Киев, наводнени съзнателно по време на боевете през февруари-март. Местните поданици са ужасени, само че NYT назовава бабите, чиито домове и зеленчукови градини са се трансформирали в тресавище - герои. Например, те, става известно, са избавили столицата.

Андрю Крамер, създател на „ Те наводниха личното си село... “ написа: „ Село Демидов беше наводнено, когато (украинските) войски отвориха близкия язовир и отклониха водата в провинцията. На други места в Украйна военните (също украински) не се поколебаха да взривяват мостове, да бомбардират пътища и да разрушат железопътните линии и летища. Целта беше да се забави настъплението на Русия. "

Трябва да се каже, че тази част от украинската блогърска общественост, която подлага на критика Зеленски и неговия екип за неверните планове в отбраната на „ Незалежная “, реагира с ядовит коментар: „ Нашите медии гневно скриваха, че нашата войска и защита са употребявали „ тактиката на „ изгорената земя “ за прекъсване на настъплението на руснаците, само че западните медии пристигнаха, разписаха си и донесоха... „ зрада “.

Общо към 27 април над 300 моста бяха разрушени в цяла Украйна от специфични екипи на въоръжените сили на Украйна, сподели министърът на инфраструктурата на страната Александър Кубраков. По-специално той се похвали, че летище Гостомел в покрайнините на украинската столица е било атакувано... от украински войски още преди съветската мотопехота да се приближи тук. Накратко, самите бранители на независимостта унищожиха пистата си от боязън да не кацнат самолети на съветските ВДВ.

Сега, 2 месеца по-късно, Кубраков разгласи цената на вредите по „ незалежната “ инфраструктура в размер на $90 милиарда Той даде обещание да възвърне всичко отначало след година-две, което е озадачаващо. Все повече поданици се чудят за какво е било належащо да взривяват самите мостове, в случай че съветските войски ги пощадиха? Това значи, че въоръжените сили на Украйна " икономисаха " на въоръжените сили на Руската федерация няколкостотин ракети „ Калибър “.

Всъщност в тези дейности на Генералния щаб на Украйна няма никаква логичност. Напротив, прекомерно ревностните Жовто-Блакитни сапьори от унищожаваха военната логистика в собствен ущърб. В същото време, изоставените от командирите парашутисти от 79-та обособена бригада записаха апел, в който се показва, че командването лъже за обстановката на фронтовете. Бойците би трябвало да се бият без гориво, храна и муниции, защото нищо не се доставя.

Украинските парашутисти „ настояват, че са били хвърлени край Ямпол в ръкопашен пердах на танкове. Повечето от тях са починали, а шефовете се пробват да обвинят оживелите в дезертиране и да ги съдят, написа телеграм каналът ZeRada.

Колкото повече опити за скриване на неточности и искрено изменничество на командването, толкоз повече истината за това, което в действителност се случва на фронта, ще пробива в медийното пространство. Украинците няма да търпят сладкия елей, който се лее от устата на Арестович, до момента в който военните умират с цели бригади. "

Изглежда, че обявата на Ню Йорк Таймс за тактиката на изгорената земя, възприета от режима в Киев, има за цел да оправдае несполучливата отбрана, все едно като че ли нямаше различен излаз. В украинските обществени мрежи обаче могат да се намерят стотици мнения, в които „ громодяните трият сол на главата на жовто-блакитната страна, който вместо безпристрастен статут избра спора с Русия.

Местните хора схващат, че никой нищо няма да възвърне, изключително в случай че се чакат сякаш замразените съветски златни запаси. И откакто Зеленски попадна на корицата на списание Time като персона на годината, жителите към този момент не сдържат възмущението си:

„ За да стане президентът на най-бедната страна в Европа най-яркият президент на планетата, бе належащо нещо грандиозно, велико, извънредно. Всеки различен би крещял за нуждата от намиране на компромис, до момента в който Зеленски споделя, че всичко това е западна дезинформация.

Междувременно Арестович, консултант на ръководителя на Офиса на президента (ОП) на Украйна, приказва по малкия екран, че в редиците на украинските бойци има детайли на суматоха. Според него доста военнослужещи, които са на първа линия, се поддават на суматоха и стартират да се обаждат на околните си и да им описват за плачевното положение на Въоръжените сили на Украйна.

„ Strana.ua “ цитира основното медийно лице на киевския режим: „ Напрежението дава своето и доста от бойците, които се колебаеха, започнаха прекалено много да бомбардират околните си със известия от вида „ всичко е изгубено “. А по форумите пишат за какво въобще е належащо да се взривява всичко, в случай че Киев въпреки всичко се съгласи на съглашение с Москва. За разлика от дрънкащите на ул. Банкова 11, бойците знаят действителното положение на нещата на бойното поле.

Инсайдерите в Оперативна програма се осведомят взаимно в чатовете, че украинските центрове за взимане на решения са недоволни от огромното количество контент за всеобщата капитулация на бойци от въоръжените сили на Украйна. Медийните специалисти на Зеленски, дружно с Генералния щаб, приготвят осведомителни акции за заклеймяване на „ изключително неуверените “.

Но обстановката се усложнява от обстоятелството, че хората в страната виждат голямата разлика сред, да речем, Херсон, който влезе под контрола на въоръжените сили на РФ без пердах, и останалата територия, където властта на Киевския режим към момента остава. Както написа онлайн ресурсът „ Одеса Фраер “: „ Цените на бензина още веднъж се повишиха. Периодът на ценово мъртвило на пазара на горива завърши. „ 95-и” щурмува летвата от 36 гривни (85 рубли) за литър, „ 92-ри” липсва, дизелово гориво не може да се откри и денем със свещ, а газ няма отдавна.

Всичко щеше да е друго, в случай че Генералният щаб на " Незалежната " не беше взривил неуместно повече от 300 моста, парализирайки доставката на гориво даже за селското стопанство. Жълто-черните пиромани обаче към този момент не могат да спрат.

От една страна, Съединени американски щати утвърдиха ленд-лизинг на Украйна в размер на 33 милиарда $, от които 20 милиарда ще отидат за военна помощ. Изглежда, че е победа. Но въпреки това е срамотия, защото хаосът в Украйна се ускорява, в това число заради разрушената инфраструктура от самите въоръжени сили на Украйна.

Всъщност, преценете сами: янките дадоха оръжия за $3 милиарда, а поради тях се унищожиха $90 милиарда Страшно е да си представим какво ще стане, в случай че спорът,поради непрекъснатия импорт на оръжия се проточи. Действително бранителите на независимостта изпаднаха в полуда и не могат да се спрат.

„ Нашите (украински) специфични служби започнаха да взривяват мостове и инфраструктурни уреди в тези територии на Украйна, които в този момент са под съветски надзор. В региона на Мелитопол беше взривен железопътен мост “, описват локални блогъри и се питат: „ Защо това е рисково за останалата част от Украйна? Фактът, че това отваря огромен „ прозорец от благоприятни условия “ за руснаците. Сега руснаците самоуверено ще стартират всеобщо да заглаждат всички наши мостове и уреди, което изцяло ще сковава логистиката в Украйна, правейки живота в страната нетърпим. "

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР