Американската посланичка в Скопие: САЩ ще се разочарова“, ако не

...
Американската посланичка в Скопие: САЩ ще се разочарова“, ако не
Коментари Харесай

Американската посланичка в Скопие: САЩ ще се „разочарова“, ако не се приемат конституционните промени

Американската посланичка в Скопие: Съединени американски щати ще се „ разочарова “, в случай че не се одобряват конституционните промени

Съединени американски щати ще бъдат разочаровани, в случай че конституционните промени в Северна Македония не бъдат гласувани, сподели в изявление за македонската ТВ 24 и представена от Българска телеграфна агенция посланикът на Съединени американски щати в страната Анджела Агелер.

„ Партньорството ни е стратегическо и то не зависи от конституционните промени. Дали ще бъдем разочаровани? Абсолютно! Но партньорството, което имаме със Северна Македония, е нещо, което продължава от оповестяване на независимостта на страната и ще продължи. Вие сте съдружник в НАТО и това не се трансформира, тъй че връзката е мощна и аз ви давам обещание, че ще създадем всичко по силите си, с цел да помогнем на страната да извърши европейските си желания ”, сподели Агелер.

Според нея най-важното е на идните в страната избори да бъде взето вярното решение, което да я придвижи напред към Европейския съюз.

В отговор на въпрос дали ще изиска от ръководителя на опозиционната партия Християн Мицкоски да види проекта на ВМРО-ДПМНЕ, Агелер сподели, че на драго сърце би видяла този проект, само че по-важно е това да създадат жителите. По-рано Мицковски твърдеше, че ще откри „ решение на казуса “ с измененията в конституцията, които опозиционната партия отхвърля да гласоподава „ под български диктат ”, само че те са изискване в преговорната рамка.

„ Мисля, че е доста по-важно гласоподавателите да видят и чуят този проект, да чуят детайлностите за всеки проект, който би решил сегашните проблеми с други страни и провокациите пред тази страна. Силно се надявам гласоподавателите да изискат от всички претенденти ясно да схванат какви са проектите им за бъдещето и по какъв начин ще ги осъществят “, добави Агелер.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в графа „ Свят “

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР