Американската певица Тина Търнър загуби съдебната битка в Германия, чиято

...
Американската певица Тина Търнър загуби съдебната битка в Германия, чиято
Коментари Харесай

Тина Търнър загуби дело за плакат, използващ името ѝ за подвеждаща реклама в Германия

Американската певица Тина Търнър загуби правосъдната борба в Германия, чиято цел беше да предотврати потреблението на афиш с името ѝ за подвеждаща реклама, съобщи ДПА.

Германският федерален съд утвърди произнесено по-рано решение на районен съд в Кьолн, съгласно което свободата на изкуството надвива над правото на име и изображение.

Търнър предприе правосъдни дейности против баварската промоутърска компания " Кофо ентъртейнмънт " поради шоу, озаглавено " Просто най-хубавото - историята на Тина Търнър ". В него Доротея " Коко " Флечър, която е двойничка на певицата, извършва шлагерите й. 

Адвокатите на американската музикална звезда настояват, че външният тип на Флечър е сходен на този на Търнър и че фотографията, дружно с името, могат да основат усещане, че самата певица е на сцената или най-малко поддържа шоуто.

В решение от 2020 година областен съд в Кьолн одобри причините на отбраната, само че то беше отхвърлено от по-горна инстанция в града. След това делото стигна до Федералния съд в Карлсруе .

" Това, което не харесва госпожа Търнър, е, че тя би желала да дава отговор за правата върху нейната персона ", изясни тогава адвокатката на Търнър Керстин Шмит. " Тя би желала да взема решение по кое време името и лика й да се употребяват за търговски цели. "  

Проблемът беше, че изявата е замислена като знак на респект и че Тина Търнър няма нищо общо с нея, добави Шмит.

Според отбраната на " Кофо ентъртеймънт " " в случай че едно шоу попада под художествена независимост, то би трябвало да бъде разпространявано уместно и в действителност от основната актриса, която се появява " в него. 

Съдът би трябвало да приложи стандартът за задоволително добре осведомен човек, а не за подобен, който е „ хронично малоумен и вижда всичко незадълбочено “, сподели тогава адвокатката на промоутърската компания Брунхилде Акерман.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР