Американската неправителствена организация Фрийдъм Хаус определи България за свободна държава,

...
Американската неправителствена организация Фрийдъм Хаус определи България за свободна държава,
Коментари Харесай

България е свободна страна, установи американско НПО

Американската неправителствена организация " Фрийдъм Хаус " дефинира България за свободна страна , оповестява Българска телеграфна агенция.

В оповестения през днешния ден отчет за положението на свободите и правата по света нашата страна събира 78 от 100 вероятни точки.

От оптималният брой точки, които дадена страна може да получи, оптимално 60 се пресмятат на база ниво на гражданските права, а оптимално 40 - на политическите права. По тези индикатори България получава надлежно 46 и 32 точки. Отчита се спад с една точка по отношение на 2023 година, когато страната ни получава общо 79 точки.
 България се изстрелва до 91-то място по независимост на словото в света
България се изстрелва до 91-то място по независимост на словото в света

Страната ни бележи скок с 21 места в класацията по отношение на 2021 година

Сред прилежащите страни Гърция и Румъния изпреварват България, надлежно с 85 и 83 точки. Сърбия и Северна Македония със своите 57 и 67 точки пък са избрани за отчасти свободни, а с 33 точки Турция е избрана за несвободна.

В Европейския съюз на последно място е Унгария с 65 точки - 24 за политически и 41 по цивилен права. Полша пък получава 80 точки.

" Фридъм хаус " дефинира Русия като " несвободна " с едвам 13 точки - 4 за политически права и 9 за цивилен свободи.

Украйна получава 49 точки и е разказана като " отчасти свободна " (21 точки за политически права и 28 за цивилен свободи).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР