Американската Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) планира реорганизация на 30-те отбора

...
Американската Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) планира реорганизация на 30-те отбора
Коментари Харесай

Мейджър лийг бейзбол планира реорганизиране на шампионата по географски принцип

Американската Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) възнамерява метаморфоза на 30-те тима по географски принцип, което да разреши изиграването на оптимален брой мачове през сезон 2020.
Тимовете ще бъдат разграничени в три дивизии по 10, като всяка ще сплоти клубовете от източната, централната и западната част на Съединени американски щати.
 Българската бейзболна лига подготвена за старт на 6 юни (програма)
Така да вземем за пример измежду тимовете на Изток ще попаднат Бостън Ред Сокс, Ню Йорк Янкис и Ню Йорк Метс, до момента в който на Запад ще се съберат Лос Анджелис Ейнджълс, Лос Анджелис Доджърс, Сан Диего Падрес, Оукланд Атлетикс, Аризона Даймъндбекс и други. Централната дивизия ще сплоти Чикаго Къбс, Чикаго Уайт Сокс и Сейнт Лиус Кардиналс.

Традиционно 30-те тима в МЛБ са разграничени в две конференции - Американска и Национална, като всяка от тях се състои от по три дивизии с по 5 отбора - Източна, Централна и Западна.

Проектът на МЛБ планува тимовете да бъдат изолирани в три щата - Флорида (Изток), Тексас (Цетрална) и Аризона (Запад). На този стадий обаче не е ясно дали на мачовете ще могат да участват почитатели, само че това е малко евентуално.

Сезонът в Мейджър лийг бейзбол трябваше да стартира при започване на месец април, само че поради пандемията от COVID-19 той не започва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР