Американската марка иска да се състезава в шампионата на IMSA

...
Американската марка иска да се състезава в шампионата на IMSA
Коментари Харесай

Cadillac се завръща отново на пистата след 21 години

Американската марка желае да се състезава в шампионата на IMSA WeatherTech SportsCar Championship и в категорията GTP (Automobile Club de l`Ouest Grand Touring Prototype) с четвърто потомство първообраз на Cadillac V-Series. Това ще означи завръщането на Cadillac в 24 часа на Льо Ман след 21 години.

Състезателният автомобил GTP се основава на предходни спортни триумфи на Cadillac и се създава от Cadillac Racing, Cadillac Design и производителя на спортни коли Dallara. Прототипът съчетава нов мотор на Cadillac със споделената хибридна задвижваща система GTP.

„ Новият спортен автомобил дава отговор на наредбите на IMSA и ACO, само че характерностите на марката на Cadillac, доста от които към този момент се срещат в нашите коли от V-серия, ще бъдат неотложно разпознаваеми и при него “, - сподели Крис Микалаускас, водещ дизайнер на Cadillac Exterior Studio - "Формата и функционалността ще бъдат артистично комбинирани, с цел да подкрепят развиването на идната спортна кола. Елементи от ДНК на марката Cadillac, като отвесно осветяване и плаващи крила, ще участват на всички места. "

„ Cadillac има дълга история на триумф на и отвън пистата, която радва нашите почитатели и клиенти “- сподели пък Рори Харви, вицепрезидент на Cadillac - „ Никога това неспокойствие не е било по-очевидно от предходната година, когато имаше извънредно търсене на Blackwing V-Series незабавно след старта му на пазара. “

V-серията интегрира потвърдени на писта технологии във високопроизводителни шосейни транспортни средства. Последните й попълнения в Съединени американски щати и определени експортни пазари включват спортните седани CT4-V и CT5-V, Escalade-V и готовите за писта CT4-V Blackwing и CT5-V Blackwing.

Състезателната кола по план Cadillac GTP ще бъде показана това лято и ще направи своя дебют на пистата на 24-те часа на Дейтона през януари 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР