Американската криптоплатформа Celsius, която е една от най-големите в света,

...
Американската криптоплатформа Celsius, която е една от най-големите в света,
Коментари Харесай

Една от най-големите криптоплатформи в света изпадна в несъстоятелност

Американската криптоплатформа Celsius, която е една от най-големите в света, изпадна в неплатежоспособност. Компанията разгласи това сама преди няколко часа. Преди към месец криптозаемодателят, който дава опция за разпределяне и заемане на цифрови валути, замрази търговията и депозитите.

" Това беше мъчно, само че належащо решение ", оповестиха от основаната в Ню Джърси компания, представени от Bloomberg.

Под отбраната на кредиторите Celsius възнамерява да се преструктурира, с цел да усили оптимално цената на компанията за всички заинтригувани страни.

В края на май компанията, учредена през 2017 година, разгласи, че към момента разполага с активи на стойност близо милиарда. Celsius обещаваше на потребителите си възвръщаемост от 18%, а в някои случаи и повече, в случай че дадат назаем криптовалутите си посредством доставчика. След това Celsius предоставяше валутите на институционални вложители, само че също по този начин влагаше в рискови токени.

Компанията пострада доста и от ликвидна рецесия с токена stEth, както Money.bg към този момент писа.

Изпадането в неплатежоспособност е следващият удар в първата огромна финансова рецесия, която криптоиндустрията претърпява сега. Припомняме, че биткойнът - най-голямата цифрова валута, загуби повече от половината от цената си от началото на годината.

Експертите в бранша занапред чакат вълна от консолидации и разтърсвания на в миналото процъфтяващия криптопазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР