Американската космическа компания СпейсЕкс оповести, че още през тази година

...
Американската космическа компания СпейсЕкс оповести, че още през тази година
Коментари Харесай

Бъдеще сега! СпейсЕкс ще изстреля първата изцяло цивилна мисия още тази година

Американската галактическа компания СпейсЕкс оповести, че още през тази година ще изстреля в космос а първата напълно цивилна задача. Под израза " напълно цивилна "  следва да се схваща, че на борда на галактическия транспортен съд " Крю Драгън " няма да летят професионални астронавти, а частно финансирани жители на Съединени американски щати. 

Експедицията се финансира от 37-годишния милиардер Джаред Айзакман. Той ще командва галактическия транспортен съд и ще спонсорира останалите три места с благотворителна цел. Идеята на Айзакман е да бъде обезпечено финансиране за Детската изследователска болница " Св. Юда " в Мемфис. Едно от местата ще бъде обещано на служащ от самата болница. Името на галактическия странник не е оповестено, само че се знае, че е жена. 

Второто място ще бъде връчено след акция за набирането на средства за " Св.Юда ", като името на определения галактически екскурзиант ще бъде оповестено чрез лотария. А третото място ще е непокътнато за заслужил бизнесмен, който употребява платформата Shift4Shop. 

Уникалното за задачата, която носи названието " Inspiration4 ", е че тя няма да включва посещаване на Международната галактическа станция. Корабът " Крю Драгън " ще лети в околоземна орбита, като орбиталните параметри и продължителността на полета ще бъдат определени по поръчка на клиента - т.е. от Айзакман.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР