Американската космическа агенция НАСА успешно тества малък хеликоптер на Марс.

...
Американската космическа агенция НАСА успешно тества малък хеликоптер на Марс.
Коментари Харесай

НАСА успешно тества малък хеликоптер на Марс

Американската галактическа организация НАСА сполучливо тества дребен хеликоптер на Марс . Безпилотният уред, наименуван Ingenuity, е бил във въздуха за по-малко от минута, само че това първият следен полет в различен свят , оповестява БиБиСи.

Потвърждението пристигна посредством спътник на Марс, който съобщи данните на хеликоптера назад на Земята. Космическата организация дава обещание още полети през идващия ден .

Апаратът ще лети по-високо и по-далеч , защото инженерите се стремят да тестват границите на технологията.

Да се излети в атмосферата на Червената планета не е елементарно , тя е доста тънка, единствено 1% от плътността тук на Земята. Това дава на лопатките на роторния уред доста малко опция за издигане. Затова машината е извънредно лека и перките се въртят извънредно бързо - при над 2500 оборота в минута .

Надеждата е, че тази първична проява в последна сметка може да промени метода, по който изследваме някои далечни светове. Дроновете могат да бъдат употребявани за разузнаване пред бъдещи марсоходи и даже астронавти, откакто в последна сметка се стигне до Марс.

НАСА към този момент е одобрила хеликоптерна задача до Титан, огромната луна на Сатурн . Dragonfly, както е известна задачата, би трябвало да дойде в Титан в средата на 2030-те.
 Марсианският хеликоптер на НАСА оцеля през първата си смразяваща нощ
Марсианският хеликоптер на НАСА оцеля през първата си смразяваща нощ

Това е първият летателен уред, който ще опита да управляем полет на друга планета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР