Американската космическа агенция НАСА търси четирима кандидати, които да прекарат

...
Американската космическа агенция НАСА търси четирима кандидати, които да прекарат
Коментари Харесай

НАСА търси хора да живеят в симулатор на Марс: Ето как може да получите работата

Американската галактическа организация НАСА търси четирима претенденти, които да прекарат една година в симулация на живота на Марс, написа Си Ен Ен. 

Мисията се споделя CHAPEA 2 (Crew Health and Performance Exploration Analog) или „ Сравнителна експедиция за здравето и продуктивността на екипажа “.

От пролетта на 2025 година доброволците ще могат да прекарат 12 месеца в галактическия център „ Джонсън “ в Хюстън, щата Тексас. Площта на новото „ у дома “ е 160 квадратни метра, като 110 от тях са покрити с пясък.

Снимка: НАСА

Това е втора сходна задача - екипажът на първата още е там и към този момент са минали половината от 378-дневния си престой.

Целта на симулатора е да приготви бъдещите откриватели на Червената планета, където околната среда е сурова, а ресурсите – лимитирани. Едни от най-големите провокации, с които астронавтите биха се сблъскали по време на задача до Марс, са продължителната изолираност, както и забавянето на връзката със Земята до 22 минути в двете направления.

Доброволците ще поддържат и развиват живота в симулатора по време на престоя си. Ще вземат участие в симулирани разходки в Космоса, ще правят роботизирани интервенции, ще се грижат за мястото, като засаждат и отглеждат растения. 

В симулатора даже ще се имитира 22-минутното закъснение на връзката със Земята, а прекарването ще бъде документирано от време на време със фотоси от живота на изкуствения Марс. 

Позицията е платена, само че има и съществени условия - претендентите би трябвало да бъдат американски жители на възраст сред 30 и 55 години, да приказват съвършен британски и да имат магистърска степен в региона на науката, техниката, инженерството или математиката.

Необходим е и най-малко две години професионален опит, най-малко хиляда часа пилотиране на въздушни средства или две години работа към докторска стратегия в региона на науката, техниката, инженерството или математиката.

Има още 4 умения, които НАСА назовават „ експедиционни “ и изискват от претендентите:

Грижа за себе си и екипа - включва наблюдаване както над вас самите, по този начин и над съотборниците ви за признаци на психическа и физическа умораКултурна грамотност - значимо е САЩ а се показва на високо равнище в интернационалното сътрудничествоУправленски и изпълняващи качества - да знаете по кое време и по какъв начин да ръководите и по кое време да следватеУмения за работа в екип и качествено общуване
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР