Американската космическа агенция НАСА представи десет астронавти - четири жени

...
Американската космическа агенция НАСА представи десет астронавти - четири жени
Коментари Харесай

НАСА представи 10 астронавти, кандидати за мисия до Луната

Американската галактическа организация НАСА показа 10 астронавти - четири дами и шестима мъже , които са определени за подготовка за бъдещи задачи, в това число и до Луната, оповестиха международните организации.

Ръководителят на НАСА Бил Нелсън показа членовете на класа астронавти 2021, които са първите нови попълнения от четири години, на събитие в " Елингтън фийлд " до Космическия център " Джонсън " в Хюстън, щата Тексас.

Новите астронавти са подбрани всред повече от 12 000 кандидатури. Те са н а възраст от 32 година до 45 година и са от разнообразни райони на Съединени американски щати. През януари стартира подготовката им, която ще продължи две години. Тя ще е в няколко посоки - надзор и поддръжка на системите на Международната галактическа станция, подготовка за галактически разходки, създаване на комплицирани роботизирани умения, ръководство на подготвителен аероплан Т-38 и образование по съветски език.
 

— NASA (@NASA)
Изискванията към претендентите бяха американско поданство, магистърска степен по естествени науки, най-малко две години професионален опит или минимум 1000 летателни часа и сполучлив изпит по физическа подготовка.

НАСА е подбрала и обучила 360 астронавти от 1959 година до момента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР