Американската космическа агенция НАСА отново ще изпрати астронавти на Луната,

...
Американската космическа агенция НАСА отново ще изпрати астронавти на Луната,
Коментари Харесай

НАСА изпраща хора на Луната не по-рано от 2024 г.

Американската галактическа организация НАСА още веднъж ще изпрати астронавти на Луната, заяви „ Ню Йорк Таймс ”. Това няма да се случи по-рано от 2024 година Междувременно, организацията възнамерява да изпрати дребни роботи на лунната повърхнина, които да правят опити и да пренесат техника, оповестява bTV.

``
реклама

Това ще са първите американски галактически кораби, които кацат на Луната от „ Аполо 17 ” през 1972 година Роботите ще бъдат издигнати и оперирани от разнообразни компании, а не от НАСА. По този метод ще се понижат разноските по плановете, както и времето до изстрелването им в Космоса.

„ В случая, ние сме просто клиент ”, разяснява шефът на галактическата стратегия. Трите компании, които вземат участие в поръчките, ще получат над 250 млн. $ за плановете. Най-вероятно роботите ще се приземят в един от огромните кратери на Луната. Очаква се първата задача да е през септември 2020 година

През ноември НАСА разгласи, че за идващото десетилетие ще влага в сходни стратегии над 2,6 милиарда $. Именно тези планове, които организацията счита за по-икономични, само че с по-висок риск, биха тласнали напред проучването на Космоса. Въпреки че в идващите 5 година човек няма да стъпи на лунната повърхнина, тези планове биха дали извънредно значими данни, които ще послужат за опознаването на ествения ни сателит.

През юли тази година се навършват 50 години от кацането на кораба „ Аполо 11 ” на Луната. На 20 юли 1969 година американците Нийл Армстронг и Бъз Олдрин стават първите хора, които вървят умерено на лунната повърхнина. Точно тогава и Армстронг изрича паметната фраза: „ Една дребна крачка за индивида, само че един огромен скок за човечеството! ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР