Американската корпорация Boeing бързо ще достави на Израел до 1,8

...
Американската корпорация Boeing бързо ще достави на Израел до 1,8
Коментари Харесай

Bloomberg:  Boeing ще ускори доставката на JDAM за Израел

Американската корпорация Boeing бързо ще достави на Израел до 1,8 хиляди комплекта за трансформация на неуправляеми бомби в високоточно управляеми муниции. Това заяви Bloomberg с позоваване на неназовани чиновници на Конгреса на Съединени американски щати и американски чиновник.

По негова информация Пентагонът е оказал подпомагане за превозването на техника, само че не е присъединил личен военнотранспортен аероплан. Тази доставка на съоръжение е част от почти 735 милиона $ доставки на JDAM, контрактувани за 2021 година

Според изискванията на договорката доставката на комплекти трябваше да продължи няколко години. Графикът му обаче беше интензивен след неотдавнашната офанзива на бойци на Хамас против Израел, показва организацията.

Комплектите са нужни за модифициране на бомби с тегло 500 фунта (227 kg) или повече. След инсталиране на оборудването те могат да поразяват цели на разстояние до 24 км, до момента в който бомбите могат да се отклоняват от точката на прицелване на разстояние от 5 до 30 метра, отбелязва Bloomberg.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР