Американската компания за споделени пътувания Uber за първи път от

...
Американската компания за споделени пътувания Uber за първи път от
Коментари Харесай

Uber излиза за първи път на печалба

Американската компания за споделени пътувания Uber за първи път от основаването си записа тримесечна облага. Това се дължи на възобновяване на бизнеса с пътувания и продължаващото мощно развиване на подразделението за доставки на храна. Компанията регистрира поправена облага от 8 млн. $ преди заплащане на лихви, налози и обезценка, като прогнозата й беше сред загуба от 25 млн. $ и облага от 25 млн. $. Губещи компании употребяват този индикатор за облагата като значим фактор, даващ сигнал за развиване.

Според общоприетите счетоводни калкулации Uber регистрира чиста загуба, тйю като пострада от инвестицията си в китайския колос за споделени пътувания Didi Global. Акциите на азиатската компания поевтиняха доста, откакто Пекин стартира следствие против нея. Нетната загуба на Uber нараства до 2.42 милиарда $ през третото тримесечие при 1.09 милиарда година по-рано, най-много поради високата загуба от 2 милиарда $ от финансовите вложения.

Общите доходи на компанията са нарастнали със 72%, достигайки 4.8 милиарда $, което е с половин милион над прогнозите на Refinitiv. Общата стойност на всички поръчки, без значение дали за пътешестване или доставки, е 23.1 милиарда $. " Въпреки че ние признаваме, че това е единствено стъпка, достигането на брутната облага, преди заплащане на налози, лихви и обезценка, поправена по отношение на нашия способ на пресмятане, е значим стадий за Uber ", съобщи пред Financial Times финансовият дитектор на компанията Нелсън Чай. Американската компания също по този начин показа и упованията си за последното тримесечие на годината, за което чака облага сред 25 и 75 млн. $. Това е доста под прогнозите на специалисти, които предсказват позитивен финансов резултат от 114 млн. $.

Един от основните фактори за положителните резултати е триумфа на компанията в привличането на нови водачи. През април Uber влага 250 млн. $ в повишаване на заплащането на водачите. Тогава от компанията показаха данни, съгласно които чиновниците им получават сред 25 и 75% по-високо възнаграждение, като сметката е направена преди таксата, която Uber удържа, само че и преди бакшишите, които остават за водачите на колите. Изглежда инвестицията е дала резултат, като броят на водачите се е нараснал с 640 хиляди Броят на поръчките, които компанията извършва, към момента е под равнищата от 2019 година, само че Дара Косровшахи, изпълнителният шеф на Uber, съобщи, че " последователно се приближаваме до нормалността на 2019 година ". Силно нарастване се вижда в изпълнените направления, които или стартират, или приключват на летища. Те са се нараснали с 20% от началото на септември насам, само че остават 33% под равнището от 2019 година
По-пълната картина
Най-големите загуби за Uber идват от инвестицията й в китайската услуга за споделени пътувания Didi. Стойността на акциите на компанията е паднала с 3.2 милиарда $, което носи загуба на американската компания от 2.4 милиарда $. Китайската компания се очакваше да направи най-силното обществено предложение през 2021 година, като за първия ден на предлагането компанията набра 4.4 милиарда $. Само два дни по-късно китайското държавно управление и Администрацията за киберпространството на Китай (АКК) започнаха инспекция в компанията, а по-късно подреди на магазините за приложения да отстранен Didi от предложенията си.

Най-близкият съперник на Uber - Lyft, пък записа доста по-добри резултати за третото тримесечие. Компанията излезе на облага за втора поредна четвърт, като брутният финансов резултат доближи 67.3 млн. $. Очакванията на компанията за последното тримесечие са облага сред 70 и 75 млн. $.

Американската компания за споделени пътувания Uber за първи път от основаването си записа тримесечна облага. Това се дължи на възобновяване на бизнеса с пътувания и продължаващото мощно развиване на подразделението за доставки на храна. Компанията регистрира поправена облага от 8 млн. $ преди заплащане на лихви, налози и обезценка, като прогнозата й беше сред загуба от 25 млн. $ и облага от 25 млн. $. Губещи компании употребяват този индикатор за облагата като значим фактор, даващ сигнал за развиване.Според общоприетите счетоводни калкулации Uber регистрира чиста загуба, тйю като пострада от инвестицията си в китайския колос за споделени пътувания Didi Global. Акциите на азиатската компания поевтиняха доста, откакто Пекин стартира следствие против нея. Нетната загуба на Uber нараства до 2.42 милиарда $ през третото тримесечие при 1.09 милиарда година по-рано, най-много поради високата загуба от 2 милиарда $ от финансовите вложения.
Благодарим Ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР