Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига

...
Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига
Коментари Харесай

Завърши продажбата в Русия на третата най-скъпа в света марка при веригите ресторанти

Американската компания Yum! Brands, оператор на третата в света верига за бързо хранене по отношение на цена на марката - заведенията за хранене KFC - завърши продажбата на заведенията за хранене KFC в Русия на франчайзополучателя, компанията от Ижевск " Смарт Сървис ", се споделя в известие на Yum! Brands, написа Прайм.

" Yum! Brands приключи излизането си от съветския пазар, като продаде бизнеса си с KFC в Русия на локалния оператор " Смарт Сървис ", написа в известието.

Сделката включва всички заведения за хранене на KFC в Русия, операционната система, основните франчайзинг права и комерсиалната марка Rostic`s. Отбелязва се също, че според съглашението, " Смарт Сървис ", се е съгласила да дава отговор за ребрандирането на заведенията за хранене на Rostic`s, както и за запазването на работните места за целия съветски личен състав. Първоначално компанията ще трансферира над 100 съветски ресторанта KFC към новата марка.
 KFC спря тв рекламите поради дефицит на пилешко във веригите за доставки
KFC спря тв рекламите поради дефицит на пилешко във веригите за доставки

Освен веригата за бързо хранене, още огромен набор от заведения за хранене и търговци на дребно са наранени от доставките на пилешко месо, както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа

През март 2022 година Yum!Brands разгласи прекъсването на активността в Русия на 70 ресторанта, благосъстоятелност директно на KFC.В края на ноември предходната година, Федералната антимонополна работа на Русия удовлетвори молбата на ижевския франчайзополучател на KFC " Смарт Сървис ", за придобиване на съветския бизнес на Yum! Restaurants.

Беше обявено тогава, че след сключването на договорката " Смарт Сървис " ще има 70 ресторанта и ще стане франчайзодател на 1058 партньорски ресторанта. В същото време се уточняваше, че както личните заведения за хранене на веригата, по този начин и партньорските заведения за хранене ще продължат да работят под марката Rostic`s.

Кампанията Yum! Brands е учредена през 1997 година и е със седалище в Луисвил, щата Кентъки, Съединени американски щати. Yum! Brands има общо над 55 000 ресторанта в над 155 страни. Международните марки на компанията са KFC, Pizza Hut и Taco Bell.
 Най-скъпите в света марки на вериги за публично хранене
Най-скъпите в света марки на вериги за публично хранене

В челната 10-ка има единствено една компания, която не е от САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР