Американската компания Tesla започва инсталиране на зарядни станции в домовете

...
Американската компания Tesla започва инсталиране на зарядни станции в домовете
Коментари Харесай

Срещу $1000 Tesla монтира зарядни станции в домовете

Американската компания Tesla стартира инсталиране на зарядни станции в домовете на своите клиенти. Услугата ще коства на водачите към 1000 $.

Първоначално офертата ще бъде налична единствено в Съединените щати. В бъдеще е допустимо тази услуга да се предлага и в други страни, оповестява Autocar.

Освен това Tesla възнамерява да удвои броя на своите зарядни станции. Решението е провокирано от въвеждането в серийно произвеждане на новия Model 3. В момента мрежата от устройства Supercharger наброява 5400 станции. Tesla възнамерява да усили техния брой до 10 000.

Първите зарядни станции Supercharger на Tesla се появи през есента на 2012 година в Съединените щати. В момента такива станции също са ситуирани в Европа, Азия и Австралия.

Междувременно компанията Tesla вкара такса за престой на зарядните станции Supercharger. Това решение се дължи на обстоятелството, че доста от притежателите оставят своите електрически коли там след цялостното им зареждане.

За да схванат степента на зареждане на батериите на електрическия автомобил, притежателите на Tesla могат да го създадат благодарение на особено приложение за смарт телефона. Ако лидерът не вземе автомобила си в продължение на пет минути след края на процедурата, ще би трябвало да заплаща 0,40 $ за минута престой. Тези пари ще бъдат приспадани при последващо посещаване в сервизен център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР