Американската компания SpaceX ще се опита при следващия старт на

...
Американската компания SpaceX ще се опита при следващия старт на
Коментари Харесай

SpaceX ще спусне ракета Falcon 9 на баржа в Тихия океан

Американската компания SpaceX ще се опита при идващия старт на ракета Falcon 9 да спусне първата ѝ степен на баржа в Тихия океан.

Както оповестява Reuters, като цитира притежателя на компанията Елън Мъск, стартът на ракетата, която би трябвало да достави на орбита сателит на НАСА, е очакван за 17 януари.

Компанията към този момент два пъти е предприемала опити да спусне ракета на платформа в океана, само че към този момент безрезултатно.

Първата степен на ракетата притежател Falcon 9 на 22 декември 2015 година извърши сполучливо отвесно приземяване въз основата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Кейп Канаверъл, на 10 километра от мястото на старта. Всички спътници от ново потомство OG2 са изведени на орбита в хода на старта на ракетата притежател. Изстрелването на Falcon 9 беше първото след злополуката на ракета на старта през юни предходната година.

Частната компания SpaceX има контракт с НАСА за 12 старта към МКС през 2016 година Освен контракта за доставка на хранителни запаси и съоръжение на МКС през септември 2014 година дружно с Boeing компанията завоюва контракт на стойност 6,8 милиарда $ за реализиране на пилотирани полети към МКС.

SpaceX създава собствен пилотиран транспортен съд въз основата на товарната капсула Dragon и се надява да употребява за старт ракета Falcon.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР