Американската компания SpaceX е загубила почти 900 милиона долара субсидии

...
Американската компания SpaceX е загубила почти 900 милиона долара субсидии
Коментари Харесай

CNN: SpaceX на Илон Мъск загуби близо 900 милиона долара субсидии от правителството на САЩ

Американската компания SpaceX е изгубила съвсем 900 милиона $ дотации от държавното управление на Съединени американски щати, защото федералният регулатор счита, че създадената от нея сателитна информационна система Starlink е прекомерно мудна..

FCC счита Starlink за " към момента разрастваща се " технология и се съмнява дали може да обезпечи качеството на услугата, което дава обещание. " След деликатен юридически и механически разбор, ние отхвърляме заявката, не можем да си позволим да субсидираме бизнеси, които не дават обещаните скорости или не дават отговор на условията ", сподели представителят на комисията, представен от ТАСС.

Комисията също по този начин означи, че „ скоростта на връзката на Starlink понижава от последното тримесечие на 2021 година до второто тримесечие на 2022 година “

SpaceX, благосъстоятелност на милиардера Илон Мъск, твърди, че Starlink ще може да обезпечи достъп до интернет във всяка точка на планетата със скорост на трафик от 1 гигабит в секунда, което дава отговор на стандарта 5G. Фирмата пресмята, че изстрелването на общо 11 000 спътника и въвеждането им в употреба ще коства 10 милиарда $.

SpaceX към този момент е изстреляла повече от 2,6 хиляди спътника в космоса от май 2019 година В сряда беше изстреляна ракета притежател Falcon 9, носеща още 52 микросателита. В момента мрежата Starlink е налична за консуматори в Северна Америка, Европа и Австралия.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР