Американската компания Мета (Meta) отчете първия в историята си спад

...
Американската компания Мета (Meta) отчете първия в историята си спад
Коментари Харесай

Мета отчете за пръв път в историята си спад в приходите

Американската компания " Мета " (Meta) регистрира първия в историята си спад в приходите на тримесечна база, съобщи Ройтерс.

Акциите на основаната в Калифорния компания поевтиняха с към 1,4 % в извънборсовата търговия след съобщаването на новината.

Приходите на компанията, които идват съвсем напълно от реклами, спаднаха с 1 % до 28,8 милиарда щатски $ през второто тримесечие, което завърши на 30 юни. През същия интервал на предходната година те са били в размер на 29,1 милиарда $. От началото на април до края на юни " Мета " е отчела облага от 6,69 милиарда $ или по 2,46 $ на акция. Това е спад с 36 % по отношение на същия интервал на предходната година (10,39 милиарда или 3,61 $ на акция), съобщи Асошиейтед прес.

Първият в историята спад в приходите на компанията притежател на обществените мрежи " Facebook " (Facebook) и " Инстаграм " (Instagram) стана на фона на задаващата се криза. Проблем за приходите на " Мета " съставлява и мощният $, защото продажбите на реклами в непознати валути генерират по-малки приходи в долари, отбелязва Ройтерс.

Спад в приходите от реклами регистрираха и противници като " Алфабет " (Alphabet) и " Снап " (Snap). Компанията майка на " Google " (Google) заяви във вторник за най-слабия си напредък на тримесечна основа от две години насам.

" Мета " е изправена и пред лични провокации, включително идното отдръпване на основната оперативна директорка Шерил Сандбърг, архитектка на рекламния бизнес на компанията, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР