Американската компания MarketStar придобива българската агенция за продажби на технологични

...
Американската компания MarketStar придобива българската агенция за продажби на технологични
Коментари Харесай

Американската MarketStar купи българската агенция за IT продажби Out2Bound

Американската компания MarketStar придобива българската организация за продажби на софтуерни артикули Out2Bound. Сумата по договорката не е обществена, само че придобиването е на 100%, с което съоснователите Димитър Митков, Здравко Здравков, Борис Георгиев и Теофил Шиков излизат от инвестицията си. Те ще продължат да ръководят българския бизнес, който към този момент ще носи името " МаркетСтар България ".

Out2Bound е организация за изнесени продажби - софтуерни компании с артикул се обръщат към нея, с цел да употребяват чартърен нейния екип от търговци. MarketStar предлага и такива услуги, и други аутсорсинг действия, като техническа поддръжка.

Насоката на Out2Bound е съответно продажби на програмен продукт бизнес към бизнес (B2B). За 2021 година приходите на българското сдружение " Аут2Баунд " са 1.18 млн. лева, а облагата е 346 хиляди лева Годна по-рано оборотът е бил 841 хиляди лева Данните от Апис демонстрират и че компанията е пораснала доста през тази година - в края на 2021 година броят на чиновниците е 15, до момента в който в този момент е 35.

" Нашите клиенти варират сред дребни стартъпи до приблизително огромни компании. Бизнес моделът ни за всички е еднакъв: когато те ни наемат, с цел да станем техния отдалечен екип продажби, работим на агенционен модел. Тоест, ние ги таксуваме по отношение на ресурса, който отделяме. При осъществяване на нашите заложени цели получаваме и бонуси. Компаниите харесват този модел, тъй като могат да сметнат какви биха били разноските и изгодите от това да превъзложат част от работата си по продажби ", разяснява пред " Капитал " Теофил Шиков, изпълнителен шеф и съосновател на Out2Bound.
Кийт Тайтъс и Пол Грант (отляво и отдясно съответно) от MarketStar, дружно с Теофил Шиков (в средата) Източник: Out2Bound Реклама Не първото предложение
По време на конференцията, на която участваха също изпълнителния шеф на MarketStar Кийт Тайтъс и шефа " Клиенти " в американската компания Пол Грант, Шиков означи, че това не е първото предложение за придобиване на Out2Bound. Предишните сходни са били отхвърляни, само че тази година българската компания е минала в режим на напредък, след което екипът се е замислил по какъв начин може да бъде интензивен той. Преговорите са протекли бързо и договорката е реалност в границите на четири месеца.

" Преди две години се появи първата такава опция и още тогава ни светна лампата, че това е евентуално развиване, стига да намерим верния сътрудник, който да ни качи на идващото равнище. В началото на тази година взехме решение, че в този момент влизаме във фаза на напредък - наемахме повече чиновници, обслужвахме повече клиенти, тъй като предходни години бяхме по-консервативно настроени. И до момента в който правехме всичко това MarketStar почука на вратата ", разяснява Шиков.

Според Димитър Митков, различен от съоснователите, клиентите на компанията са микс на половина сред български и задгранични компании, само че всички от тях продават в чужбина - Западна Европа, Скандинавия, Съединени американски щати и Канада. " Ние виждаме какво се случва в района и то е, че фирмите порастват. Те имат потребност от услуга като нашата ", споделя Митков.

С напредък е обвързван и главния проект на Out2Bound след придобиването - задачата е екипът на компанията в България да стане сред 300 и 450 души в идващите три до пет години - или с други думи, да усили размера си десетократно. Търсят се B2B търговци, които да продават от името на софтуерни компании.
Реклама
Според Шиков до момента компанията не е имала проблем с мъчно намиране на фрагменти. " Чрез академията ни Sales Pro ние образоваме хора, които желаят да създадат завой към този вид кариера ", споделя Шиков, а Митков прибавя, че компанията работи и с университетите в страната, с цел да може да хване от ранна възраст хора, чието кариерно развиване следва.
Свързани публикации PR организацията KEG стана част от информационната група на Interpartners 4 октомври 2022, 17:53 Най-големите софтуерни и финтех компании: Удвояване на бизнеса за три години 30 август 2022, 17:09 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Йоан Запрянов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР