Американската компания DraftKings, която се занимава със спортни залагания и

...
Американската компания DraftKings, която се занимава със спортни залагания и
Коментари Харесай

Основателят на компания за залагания с 1000 служители у нас стана милиардер

Американската компания DraftKings, която се занимава със спортни залагания и онлайн игри, се трансформира в един от отличниците на " Уолстрийт " през последните дни. Акциите на групата, която оперира и на българския пазар, нарастнаха доста, а това трансформира създателя ѝ Джейсън Робинс в милиардер.

Главният изпълнителен шеф, дружно с другите създатели на компанията, са съумели да забогатеят с към и общо над 500 милиона $ след рекордното повишаване на книжата.

В сряда цената на акциите на акциите на DraftKings набъбна с над 11% до 69,29 $, откакто компанията показа прогноза за повишаване на чистите ѝ доходи от 3,7 милиарда до 5,4 милиарда $. Очакванията за облагата преди облагане са за растеж до 1,7 милиарда $ от 1,2 милиарда $.

Тази вест пристигна след рекорден скок на потребителите на DraftKings на месечна база с 500 000 през четвъртото тримесечие на годината. За същия интервал компанията регистрира 146% скок на приходите си до 322 милиона $.

С последното повишаване на акциите 40-годишният Робинс към този момент ръководи чисто благосъстояние от 1,1 милиарда $, демонстрират изчисленията на Forbes. Той, дружно с Матю Калиш и Пол Либерман основава компанията през 2011 година.

Към днешна дата Калиш има дял от 1,8% в DraftKings, оценен на 500 милиона $, а Либерман - от 2%, възлизащ на близо 550 милиона $.

Джейсън Робинс се трансформира във вторият милиардер в ръководството на американския водач в онлайн
залаганията. Първият, наредил се измежду най-заможните хора в света, е Шалом Макензи. През 2007 година той основава доставчика на програмен продукт за онлайн залагания SBTech, който имаше офис в България преди обединяването с DraftKings.

През април 2020 година SBTech беше част от SPAC договорка дружно с компанията с празен чек (дружество, основано за сливането или придобиването на друга компания) Diamond Eagle Acquisition за излизането на DraftKings на фондовия пазар. След договорката Макензи е част от борда на шефовете на DraftKings и един от огромните акционери в нея. След излизането на компанията на борсата, неговото чисто благосъстояние е изчислявано на 2 милиарда $.

Американската DraftKings навлезе на пазара у нас след тази договорка. Тя има офиси в София и Пловдив, като за нея работят към 1000 души. Групата е учредена през 2012 година, като има офиси още в Съединени американски щати, Англия, Израел и Украйна. За нея работят над 2300 чиновници в международен мащаб.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР