Американската компания Chevron ще инвестира до края на годината до

...
Американската компания Chevron ще инвестира до края на годината до
Коментари Харесай

Американска компания с огромна инвестиция в Аржентина

Американската компания Chevron ще влага до края на годината до 500 млн. USD в създаването на нефтено и газово находище в Южна Аржентина, заяви министърът на стопанската система на южноамериканската страна Серджо Маса.

„ Договорихме се с Chevron за нови стъпки в капиталовата стратегия. Следващата седмица те ще преведат 300 млн. USD за създаването на находището El Trapial “, написа той в профила си в обществената мрежа Twitter. Според министъра общата инвестиция в плана тази година може да доближи 500 млн. USD.

Правителството е дало обещание на Chevron, че планът ще бъде подсилен с декрет, който дава на компанията правото да продава " 20% от производството на течности и газ на външния пазар с нулево експортно мито “, прецизираха от аржентинското министерство на стопанската система.

El Trapial е част от шистовото поле Vaca Muerta, намерено от Repsol-YPF в провинция Neuquén през 2010 година Към 2013 година запасите му се правят оценка на 16 милиарда барела и 308 трилиона кубически метра. фута шистов газ.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР