Американската компания Apple Inc може да не получи около 8

...
Американската компания Apple Inc може да не получи около 8
Коментари Харесай

Колко милиарда долара ще струва на Apple намаляването на производство на iPhone

Американската компания Apple Inc може да не получи към 8 милиарда $ доходи за четвъртото тримесечие на годината, заради индустриални проблеми в най-големия в света цех за произвеждане на iPhone, счита специалистът от Piper Sandler Харш Кумар.

Предприятието в град Джънджоу на тайванската Foxconn Technology Group бе сполетяно от редица компликации, в това число следващите ограничавания при битката с ковид митинги на роботниците в тази връзка.

Тези проблеми засегнаха производството на iPhone и доведоха до удължение на периодите за доставка. Властите в Джънджоу отстраниха рестриктивните мерки преди два дни, обаче загубите на Apple ще бъдат обилни, съгласно доста анализатори.

" Смятаме, че в краяна сметка производството може да бъде с към 9 милиона единици по-ниско, като приходите ще бъдат с към 8 милиарда $ по-ниски през четвъртото тримесечие ", изяснява анализаторът Пайпър Сандлър.
 Протестите в Китай против Covid ограниченията
Протестите в Китай против Covid ограниченията " удариха " и... производството на най-новите iPhone

Очаква се понижение на производството на смарт телефони от Apple

На този декор специалистът утежни прогнозата си за приходите на Apple за четвъртото тримесечие - до 119 милиарда $, от 127,3 милиарда $.

Междувременно анализаторът от Wedbush Дан Ийвс отбелязва, че премахването на блокирането в Джънджоу е " добра вест на фона на кошмарите на Apple за произвеждане на iPhone ".

Според него, Apple ще отсрочи доставката на към 10-15 милиона iPhone от четвъртото тримесечие на тази година, за първото тримесечие на идната година.

В същото време и двамата специалисти остават оптимисти за цените на акциите на Apple, въпреки че от началото на годината, пазарната капитализация на сдружението е намаляла с 16,6%.
 Apple желае да купи футболния клуб
Вторият в света производител на смарт телефони желае да купи футболния клуб " Манчестър Юнайтед "

Колко е възможната цена на покупката, която би могла да направи клуба най-богатият в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР