Американската Комисия по международна търговия (ITC) обяви, че е започнала

...
Американската Комисия по международна търговия (ITC) обяви, че е започнала
Коментари Харесай

Регулатор на САЩ започна разследване срещу Apple

Американската Комисия по интернационална търговия (ITC) разгласи, че е почнала авансово следствие против Apple, оповестява Reuters. Причината са голям брой недоволства за нарушени патенти от устройства на компанията.

iPhone 7 има по-добри продажби от новия iPhone 8

ITC е получила тъжба от Aqua Connect и Strategic Technology Partners of Orange, California. В жалбата са посочени избрани модели от съвсем всички устройства, които Apple предлага. Сред тях за iPhone, iPad, iPod, компютрите Mac и Apple TV.

Apple работи по устройството, което ще размени iPhone

Возняк: iPhone 8 е същият като iPhone 7 и като iPhone 6

Жалбоподателите желаят от ITC да издаде краткотрайна заповед за възбрана на вноса и продажбите на устройствата, които са упрекнати в нарушаване. ITC споделя, че инспекцията против Apple е точно, с цел да се дефинира дали има съображение за сходно решение. Предстои среща с представители на Apple и на жалбоподателите пред арбитър. Едва тогава Комисията ще вземе решение дали да стартира в детайли следствие и да наложи краткотрайната възбрана.

Защо iPhone X към момента изостава от конкуренцията

Ерата на Apple завърши, счита Питър Тийл

Двете компании са завели и дело против Apple още на 10-ти октомври т.г. Aqua Connect твърди, че са работили дружно с Apple за функционалността за далечен достъп до macOS през 2011 година Компанията счита, че след края на взаимната работа, Apple е траяла да употребява същата технология без позволение.

ITC споделя, че ще се опита да реши дали има учредения за следствие допустимо най-бързо. Ако стартира следствие, Комисията ще има 45-дневен период, с цел да дефинира последна дата на инспекцията.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР