Американската киноакадемия се извини с 50-годишно закъснение на индианската актриса

...
Американската киноакадемия се извини с 50-годишно закъснение на индианската актриса
Коментари Харесай

Киноакадемията се извини на индианката, която обясни отказа на Марлон Брандо да вземе „Оскар“

Американската киноакадемия се извини с 50-годишно забавяне на индианската актриса и активистка Сашийн Литълфадър, която бе освиркана на церемонията по връчване на премиите Оскар, съобщи Франс прес. През 1973 година представителката на коренното население на Америка се качи на сцената на премиите Оскар, с цел да изясни за какво сътрудника ѝ Марлон Брандо не е пристигнал да одобри премията си за най-хубав артист за кино лентата " Кръсникът ". Той отхвърли да одобри оценката поради отношението на Холивуд към американците от индиански генезис. Докато разказваше това, обаче, актрисата бе освиркана, а след това тя показа, че защитата е попречила на артиста Джон Уейн да я нападне физически.

" Обидите, които получихте поради това изказване, бяха неоправдани и неуместни. Дълго време куражът, който Вие показахте, не беше приет. Заради това ние Ви сервира нашите най-искрени извинения и показваме нашето най-искрено удивление към Вас ", акцентира Дейвид Рубин, президент на киноаакадемията по това време, в писмо, изпратено до актрисата.

Днес актрисата е на 75 години и споделя, че се радва, че толкоз неща са се трансформирали, откогато тя не е приела премията Оскар преди 50 години.

" Трябва да запазим възприятието си за комизъм по този случай от самото начало. Това е нашият метод да оцелеем ", разяснява пред медиите Сашийн Литълфадър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР