Американската инвестиционна компания Hackman Capital Partners ще инвестира 390 млн.

...
Американската инвестиционна компания Hackman Capital Partners ще инвестира 390 млн.
Коментари Харесай

Холивудската компания ще инвестира $390 милиона във филмово студио в източен Лондон

Американската капиталова компания Hackman Capital Partners ще влага 390 млн. $ в нов въодушевен от Холивуд комплекс в Дагенхам Източен Лондон, предава Forbes.

Фирмата има Culver Studios в Лос Анджелис и Silvercup Studios в Ню Йорк, където са заснемани огромни филми и телевизионни продукции в това число Gone With The Wind и The Sopranos. Hackman ще влага средствата през идващите 3 години с първия план, който ще се снима в пространства, планувани за средата на 2022 година

Според калкулации студиото ще сътвори над 1000 работни места и ще способства 35 милиона паунда годишно за стопанската система в Лондон.

" Днес сътворяваме история. Някога Дагенхам беше прочут с заводи и Ford, само че в бъдеще ще бъдем еднообразно известни със основаването на филми. Става въпрос за обезпечаване на хиляди работни места, обезпечаване на благоприятни условия за обучение и образование на локалните млади и вяра на хората в тези мрачни времена ", съобщи ръководителят на Barking and Dagenham Council Дарън Родуел за инвестицията.

" Това е доста специфичен миг за Дагенхам, нашата столица, и всички, които са работили интензивно, с цел да осъществят визията за въвеждане на нови кино студия от международна класа в Източен Лондон ", съобщи Кметът на Лондон Садик Хан. " Това е значима инвестиция, ентусиазъм за по-нататъшно развиване и ще обезпечи нашата позиция на международна столица за филми и телевизия. Вече виждаме, че триумфът на тази промишленост ще помогне на нашата стопанска система да се възвърне от въздействието на пандемията и тези студия ще играят основна роля в бъдещето на нашия град. "

Студийни вложения

Инвестициите в студия в Обединеното кралство се усилват фрапантно преди епидемията. Comcast благосъстоятелност на Sky и Universal Studios също оповестиха, че ще построят студио в Северен Лондон, което ще отвори 2000 работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР