Американската инвестиционна компания Fidelity обяви, че социалната мрежа X, е

...
Американската инвестиционна компания Fidelity обяви, че социалната мрежа X, е
Коментари Харесай

Стойността на Twitter е спаднала със 71% в ерата Мъск

Американската капиталова компания Fidelity разгласи, че обществената мрежа X, е изгубила над 71% от цената си, откогато е била закупена от милиардера Елон Мъск през октомври 2022 г, заяви " Сараево таймс ".


Мъск купи Twitter за 44 милиарда $, а Fidelity, която има дял от собствеността в обществената мрежа, я оцени на 15 милиарда $ още през май предходната година. Това е 1/3 от сумата, която Мъск заплати.

Американските медии считат, че миналата година е била сложна за Х и връзките му с рекламодателите. През юли Мъск съобщи, че компанията е в тежко финансово положение заради доста ограничение на рекламирането, откакто той промени името на Twitter.

Компании като Disney и IBM прекратиха рекламирането на X през ноември, откакто Мъск поддържа нещо, което мнозина сметнаха за антисемитско обръщение.

По-късно Мъск се извини, че е подкрепил гореспоменатото обръщение, само че разкритикува тези, които са спрели рекламите в неговата обществена мрежа. Той призна, че протестът може да убие компанията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР