Американската икономическа експанзия се забави през първото тримесечие на годината

...
Американската икономическа експанзия се забави през първото тримесечие на годината
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ нарасна с 2,2% в началото на годината

Американската икономическа агресия се забави през първото тримесечие на годината малко по-силно от предстоящото вследствие на низходяща проверка на данните за потребителските разноски и за насъбраните складови бизнес ресурси, демонстрират данни на Департамента за търговия, които претърпяха лека низходяща промяна по отношение на първичната експресна оценка.

През първите три месеца на 2018-а година растежът на брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати се забави до 2,2% на годишна база след агресия от 2,9% в края на миналата година и малко под първична оценка за напредък с 2,3 на 100.

По-слабото от предстоящото показване на американската стопанска система при започване на годината се дължи на намаляване на потребителските разноски, които по принцип образуват към две трети от общата икономическа агресия. През интервала януари - март потребителските разноски в Съединени американски щати се покачиха с едвам 1,0% по отношение на експресна оценка за напредък с 1,1% и след техен скок с цели 4% през последното тримесечие на предходната година. Това съставлява най-слабо повишаване на разноските на американските семейства от близо пет години насам.

Стойността на създадените, само че непродадени артикули, известно като складови бизнес ресурси, пък се увеличи с 20,2 милиарда $, само че надалеч по-слабо от първичната оценка за 33,1 милиарда $, допринасяйки с едвам 0,13 процентни пункта към растежа на Брутният вътрешен продукт вместо с 0,43 процентни пункта.

В същото време дълготрайните бизнес вложения набъбнаха с цели 6,5% вместо с 4,6%, като бизнес разноските единствено за съоръжение се покачиха с 5,5% вместо с 4,7 на 100.

Вносът се увеличи с 2,2% вместо с 2,6%, а износът набъбна с 4,2% вместо с 4,8%, като подобряването на комерсиалния баланс на Съединени американски щати способства за икономическия напредък при започване на годината с 0,08 процентни пункта.

Въпреки днешната низходяща проверка има сигнали, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати евентуално ще набере още веднъж скорост през второто тримесечие, имайки поради серия мощни априлски данни за потребителските разноски, за бизнес вложенията и за индустриалното произвеждане.

Бяха показани и данни, показващи солидно повишаване с 5,9% на корпоративната облага след облагането с налози след покачване с едвам 1,7% през последното тримесечие на 2017-а година. Това съставлява най-здрав напредък на облагите от началото на 2016-а година насам и отразява позитивния резултат от намаляването на равнището на корпоративния налог до 21% от 35%. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР