Американската гимнастичка изведе отбора си до рекордна седма поредна титла

...
Американската гимнастичка изведе отбора си до рекордна седма поредна титла
Коментари Харесай

Симон Байлс е емоционална, след като стана най-титулуваната гимнастичка в историята на Световното първенство по художествена гимнастика през 2023 г.

Американската гимнастичка изведе тима си до рекордна седма поредна купа в сряда.

Златното й завръщане продължи рекордно -пречупващ жанр, защото тя приключи с най-голям резултат от 58.399 в петък, с 1.633 точки над бразилската сребърна медалистка Ребека Андраде със сънародничката си Шилезе Джоунс, допълваща челната тройка.

Медалът беше 34-ият за Байлс на олимпийски игри или Световно състезание - най-постигнатото от мъж или жена гимнастик в историята на спорта, откакто надмина 33-те, реализирани от Беларус Виталий Шербо.

Нейното историческо злато пристигна тъкмо след 10 години - и на безусловно същото място - като нейна първа международна купа в многобоя през 2013 година и тя изглеждаше надигната, когато звучеше американският народен химн.

Байлс сподели пред американската партньорска мрежа на Sky NBC News: „ Бях прочувствена, тъй като това бяха моите първи светове тук преди 10 години, а в този момент към този момент е шестият ми, тъй че е полуда.

Симоне Байлс извършва исторически двоен скок на Юрченко - със скок, който би трябвало да бъде кръстен на нея

„ Но заклевам се, имам нещо в окото си, което ме безпокои от към четири часа, и не мога да го извадя. Така че, до момента в който гледах там, беше като композиция от двете. "

Изображение: Байлс на греда по време на финала на самостоятелния многобой за дами

Байлс към момента може да добави още медали към сбирката си с финалите на самостоятелните уреди към момента предстоят в събота и неделя - Байлс се класира и за четирите.

Гимнастичката по-рано стана първата жена в историята, приземила двоен скок на Юрченко, откакто извърши придвижването на шампионата в Антверпен на Понеделник.

Скоковете на Юрченко включват приземяване върху коня или платформата за скокове с лице напред, а двойният пик се смята за най-трудният от маневрите.

Скокът към този момент ще се назовава Biles II откакто различен автентичен скок беше кръстен на нейно име през 2018 година

Прочетете повече:
Байлс подлага на критика млада чернокожа гимнастичка, на която е отхвърлен орден
Байлс завоюва рекордна осма купа на Шампионата по гимнастика на Съединени американски щати

Драма за английските гимнастички в Антверпен

Междувременно английската гимнастичка Джесика Гадирова, международна шампионка на земя за 2022 година, отпадна от надпреварата в последния миг в петък.

British Gymnastics афишира решението в обява в X, известна преди като Twitter, която гласи: „ Актуализация. Като защитна мярка Джесика Гадирова няма да се състезава в тазвечершния международен край в многобоя, в този момент Алис Кинсела ще се състезава вместо нея за Англия. "

Кинсела в последна сметка приключи седма с резултат 54.032, до момента в който съотборничката й Ондин Ачампонг се класира на 13-то място в първия си международен край в многобоя.

Изображение: Алис Кинсела от Англия

Кинсела, английската национална шампионка в многобоя за 2023 година, призна, че трагичната повиквателна е пристигнала като потрес.

Тя сподели пред BBC: „ Излязох (навън) единствено да върша дребни елементи и боби като разпъване, кондициониране, а по-късно отидох да ми разтрият крайници, тогава треньорът ми пристигна и сподели: „ Алис, би трябвало незабавно да си облечеш трикото'.

" Бях малко уплашен, в действителност не знаех какво да върша или да кажа на никого. Просто изтичах до тоалетната, нахлузих го, и това в действителност беше. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР