Американската джаз и госпъл изпълнителка Лиз Райт ще гостува в

...
Американската джаз и госпъл изпълнителка Лиз Райт ще гостува в
Коментари Харесай

Джаз и госпъл певицата Лиз Райт ще пее със симфоничен оркестър в Пловдив

Американската джаз и госпъл изпълнителка Лиз Райт ще гостува в Пловдив за взаимен концерт с оркестъра на Държавна опера Пловдив под името Jazz Symphony, което е част от тазгодишната стратегия на платформата Opera Open, оповестиха уредниците.

39-годишната певица от щата Джорджия ще излезе на сцената на Античния спектакъл на 16 юли от 21 ч. под диригентството на Константин Добройков.

 Лиз Райт
© Jesse Kit, Opera Open

Лиз Райт
Лиз Райт стартира да пее и свири на пиано в църквата в своя роден град още като дете, след което следва в влиятелни университети в Атланта, Ню Йорк и Ванкувър. През 2003 година издава първия си независим албум Salt, с който доближава второ място в влиятелната американска музикална ранглиста на списание " Билборд ". Следват още четири албума, които се одобряват с голям интерес от публиката. Последният ѝ дългосвирещ запис от 2017 година е озаглавен Grаce. Сред имената, с които Райт работи през годините, са одобрени модерни реализатори като Грегъри Портър, Раул Мидон, Даян Рийвс и Анджелик Киджо.

Проектът Opera Open се провежда от лятото на 2014 година насам и обичайно провежда стратегия със спектакли в Античния спектакъл, в която влизат премиерни заглавия, копродукции и мултижанрови планове с интернационално присъединяване.

Билети за гостуването на Лиз Райт към този момент се оферират на касата на Държавната опера Пловдив и в мрежата на " Ивентим ".



Всичко, което би трябвало да знаете за: Музика (955)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР