Американската дипломация оправда употребата на думата геноцид от Джо БайдънДжо

...
Американската дипломация оправда употребата на думата геноцид от Джо БайдънДжо
Коментари Харесай

Държавният департамент оправда използването на думата геноцид от Джо Байдън срещу Русия


Американската дипломация оправда използването на думата " геноцид " от Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в по адрес на Русия с претекста, че съветските сили желаят " да унищожат Украйна и цивилното ѝ население ", съобщи Франс прес.

Президентът на Съединени американски щати сервира изненада във вторник с изказванието, че съветският президент Владимир Путин прави геноцид в Украйна.

" Мисля, че щом успеем да съберем всички доказателства, ще стигнем до същото умозаключение като президента Байдън, тъй като това, което става там, не е случай ", съобщи в ефира на Си Ен Ен третата в йерархията на Държавния департамент Виктория Нюланд. " Русия и съветските сили са взели предумишлено решение да унищожат Украйна и цивилното ѝ население ", добави тя.  

Конвенцията на Организация на обединените нации за попречване и наказване на закононарушението геноцид от 1948 година дефинира геноцида като закононарушение, осъществено " с желание да бъде унищожена напълно или частично една национална, етническа, расова или религиозна група като такава " Юристите остават внимателни във връзка с потреблението на този термин, а западните водачи са разграничени що се отнася до използването му. Кремъл осъди като недопустимо обвиняването на Байдън, осведоми Българска телеграфна агенция.    
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР