Американската борса за криптовалути Coinbase блокира сметките на руски граждани

...
Американската борса за криптовалути Coinbase блокира сметките на руски граждани
Коментари Харесай

Криптоборсата Coinbase блокира сметките на попадналите под санкции лица и компании

Американската борса за криптовалути Coinbase блокира сметките на съветски жители и компании, обект на наказания. Coinbase, която е една от най-големите криптоборси в света, към момента не е подхванала превантивни ограничения за блокиране на сметките на всички руснаци.

Това може да стане, в случай че държавното управление на Съединени американски щати реши да приложи и тази възбрана, сподели основният изпълнителен шеф на компанията Браян Армстронг, заяви Интерфакс.

Армстронг отбелязва, че платформата не пречи на елементарните руснаци да употребяват Coinbase.

" Вярваме, че всеки заслужава достъп до съществени финансови услуги, в случай че не е планувано друго в закона. Някои елементарни руснаци употребяват криптовалутата като " избавителен пояс " в този момент, когато валутата им се срина ", написа основният изпълнителен шеф на Coinbase в Twitter.

По данни на CoinMarketCap (класира и прави оценка крипто тържища въз основа на трафик, ликвидност, размери на търговия), Coinbase Exchange е в топ 5 на международните тържища за криптовалути във връзка с дневния размер на търговия (2,8 милиарда $ през последните 24 часа). Сред водачите са също криптоборсите Kraken, FTX, Huobi Global и Bianance.

По-рано ръководителят на американската криптоборса Kraken - Джеси Пауъл съобщи, че борсата не може непринудено да замразява сметките на съветски клиенти, само че може да го направи, в случай че получи съответните законови претенции.

На 3 март Binance заяви, че е лимитирала достъпа до платформата за съветски компании и физически лица от описите със наказания.
 Coinbase съхранява 12% от международните криптовалути и поддържа регулациите
Coinbase съхранява 12% от международните криптовалути и поддържа регулациите

Това твърди финансовият й шеф
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР