Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. съобщи, че единична доза

...
Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. съобщи, че единична доза
Коментари Харесай

Лекарство намалява за месеци риска от COVID-19 с 81,6%

Американската биотехнологична компания Regeneron Pharmaceuticals Inc. заяви, че единична доза от нейния коктейл с моноклонални антитела, прочут като REGEN-COV, понижава риска от заразяване с COVID-19 с 81,6%, като още след първия месец след приемането на REGEN-COV той понижава с 81,4%. съгласно резултати от изпиване във „ Фаза 3 “, извършено взаимно с Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати, съобщи Скенернюз, цитирайки Ройтерс.

Става въпрос за четири подкожни инжекции от лекуване на COVID-19 с моноклонални антитела. Четири вливания на моноклоналните антитела се смятат за една доза на REGEN-COV.

Regeneron към този момент показа сходни данни в изследване, оповестено в New England Journal of Medicine, само че това е нов разбор на тези данни, който идва от изследване, оценяващо лекуването на един член на домакинство, в случай че различен член е болен с COVID-19, с цел да се види дали може да предотврати заразяване. Намалението на риска от е регистрирано през интервал от два до осем месеца след приемането на една доза от коктейла с антитела REGEN-COV. През този интервал нито един пациент не е бил приет в болница, спрямо шест от групата с плацебо, като в изследването от „ Фаза 3 “ са взели участие 1684 души.

„ Тези данни допълват възходящия набор от доказателства, подкрепящи потреблението на REGEN-COV за попречване на COVID-19 при незаразени лица, което може да бъде изключително потребно за доста хора с отслабен имунитет, които не реагират съответно на Коронавирус имунизациите и остават „ пленници на пандемията “, съобщи основният теоретичен шеф на Regeneron Джордж Янкопулос. „ Тъй като инфекциите не престават да се срещат макар необятно публикуваната имунизация, имунокомпрометираните хора са изправени пред непрекъснат риск да се сблъскат с ковид по време на ежедневния си живот. Възнамеряваме бързо да споделим тези спомагателни данни с регулаторните органи, с цел да помогнем на тези, които най-вече се нуждаят от отбрана от COVID-19 “, добави той.

„ Тези резултати демонстрират, че REGEN-COV има капацитета да обезпечи дългогодишен имунитет против зараза със SARS-CoV-2, резултат, изключително значим за тези, които не реагират на ваксини против COVID-19, в това число хора с отслабен имунитет “, съобщи и доктор Майрън Коен, отговарящ за работата на Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати върху моноклоналните антитела.

Понастоящем лечението с лекарството на Regeneron е позволена като лекуване за хора, които са изложени на висок риск от тежко протичане и постекспозиционна профилактика за високорискови хора, които са били изложени на ковид.

У нас медикаментът към този момент е доставен на лечебните заведения, само че към този момент са обезпечени единствено 3000 дози, които са предопределени за пациенти, които са с потвърден COVID-19, който протича леко, само че те имат най-малко един рисков фактор за утежняване. В петък служебният здравен министър Стойчо Кацаров посочи, че лечението с моноклонални антитела е единствено за хора, които не могат да се имунизират поради тежки алергични реакции или такива, които даже да се ваксинират, не могат да разчитат на съответен имунен отговор поради компрометираната имунна система или вродени и добити дефицити.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР