Американската биотехнологична компания Moderna възнамерява да определи цена за ваксината

...
Американската биотехнологична компания Moderna възнамерява да определи цена за ваксината
Коментари Харесай

Колко ще струва ваксината срещу коронавирус

Американската биотехнологична компания Moderna има намерение да дефинира цена за имунизацията си против Covid-19 на равнище 50-60 $ за опаковка , което е към 25-30 $ за доза. Това заяви във вторник Financial Times (FT), базирайки се на източници, близки до диалозите на компанията с евентуални купувачи.

Според вестника такава цена се приема за Съединени американски щати и други страни с високо равнище на приходи.

В същото време други компании, участващи в създаването на ваксина против ковид, възнамеряват да продават медикаментите си по-евтино. Така американският Pfizer и немският BioNTtech, които предходната седмица се договориха с държавното управление на Съединени американски щати за доставката на 100 милиона дози, оцениха имунизациите си на 19,5 $ за доза, а британско-шведската AstraZeneca на 3-4 $, оповестява FT.

Един от източниците на вестника означи, че желаната цена на Moderna „ основава обилни компликации при договарянията, поради обстоятелството, че други производители са дали обещание доста по-ниски цени “. Както е посочено от обявата, в тази връзка целевата цена от 50-60 $ евентуално няма да бъде дефинитивна.

В понеделник Moderna разгласи, че минава към третата фаза на клиничните тествания на пробна ваксина против новия вид ковид. В него ще вземат присъединяване към 30 хиляди доброволци. Както Асошиейтед прес акцентира, това е най-големият тест за ваксина против ковид в света във връзка с броя на доброволците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР