Американската база Хараб ал Джайр, намираща се в провинция Хасеке

...
Американската база Хараб ал Джайр, намираща се в провинция Хасеке
Коментари Харесай

Атакуваха с ракети американска база в Сирия след изтегляне на американски конвой

Американската база Хараб ал Джайр , намираща се в провинция Хасеке в Сирия , бе подложена на ракетна офанзива . Това заяви във вторник сирийската осведомителна организация SANA, представена от ТАСС.

Най-малко пет ракети са били изстреляни по военно летище в базата Хараб ал Джайр, която се употребява от американските сили. Няма данни за жертви или материални вреди по базата.

Два конвоя от над 100 американски транспортни средства прекосиха границата и потеглиха от сирийската провинция Хасеке към Ирак .

Според организацията първият ескорт се състои от 40 военни транспортни средства, вторият - 70. Началната точка е американската база в Хараб ал Джаир . Според организацията сигурността на придвижването на конвои през сирийска територия е обезпечена от американски военни хеликоптери, а на земята - от образуването на кюрдския алианс " Сили на демократична Сирия " (СДС).

В началото на ноември най-големият ескорт от американски сили бе изпратен в Ирак от същата база. Състоеше се от към 270 транспортни средства за разнообразни цели.

От 2015 година насам американското командване сътвори девет бази в Североизточна Сирия , а разположените там войски оказват помощ на Съюз на демократичните сили в битката против терористичната формация " Ислямска страна ".

По-рано по линията на разграничаване сред земите, следени от въоръжените сили на Русия и интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати .
 Пентагонът успокоява загрижени съдружници от Близкия изток
Пентагонът успокоява загрижени съдружници от Близкия изток

Арабските страни, които са мощно подвластни от американския боен чадър, са обезпокоени от фокуса на Съединени американски щати върху Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР