Американската банка Morgan Stanley прогнозира, че еврозоната и Обединеното кралство

...
Американската банка Morgan Stanley прогнозира, че еврозоната и Обединеното кралство
Коментари Харесай

Европа върви към рецесия

Американската банка Morgan Stanley предвижда, че еврозоната и Обединеното кралство евентуално ще изпаднат в криза, само че един мощно представящ се пазар на труда може да избави Съединените щати от същата орис.

Според MS световната стопанска система ще нарасне през идната година с 2,2 на 100, само че банката предизвести, че " рисковете са в низходяща посока " във връзка с тази прогноза.

Инвестиционната банка предвижда повишаване на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати с 0,5% през идната година, акцентирайки, че " американската стопанска система ще избегне с малко рецесията през 2023 година, само че икономическото приземяване не се усеща толкоз меко, защото растежът на работните места се забавя доста и равнището на безработица продължава да се повишава ".

Съединени американски щати обаче ги чакат две поредни слаби години, защото " кумулативният резултат от затягащата се парична и лихвена политика през 2023 година ще се придвижи и през 2024 година ", предвижда още MS.

В същото време анализаторите на банката чакат отварянето на Китай във връзка с досегашните строги ограничаващи ограничения за битка с Covid-19 да задейства личен развой на възобновяване на азиатска стопанска система, като се чака тя да нарасне с 5% през 2023 година, надминавайки осреднените прогнози за напредък от 3,7% на нововъзникващите пазари.

Икономическият напредък в Азия ще се забави до 3,4% през първата половина на 2023г., преди да се възвърне до 4,6% през второто полугодие, подхранван от вътрешното търсене, уточни още Morgan Stanley.

Банката предвижда внезапно разделяне сред развитите стопански системи " в или покрай криза ", до момента в който нововъзникващите стопански системи " се възвръщат умерено ". Според MS икономическото възобновяване в международен мащаб евентуално ще остане непостижимо.

В международен мащаб пикът на инфлацията би трябвало да пристигна през настоящото тримесечие, " като дезинфлацията ще се трансформира в тематика през идната година ".

Инфлация в Съединени американски щати ще спадне до 1,9% към края на 2023 година, а главната американска инфлация (без цени на храни и енергия) - до 2,9 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР