Американската банка JPMorgan Chase е обработила купонно плащане на деноминирани

...
Американската банка JPMorgan Chase е обработила купонно плащане на деноминирани
Коментари Харесай

JP Morgan потвърди ново плащане на Русия по еврооблигации

Американската банка JPMorgan Chase е обработила купонно заплащане на деноминирани в щатски $ еврооблигации с падеж през 2030 година на стойност 447 млн. $, съобщи Блумбърг.

По този метод Русия продължава да заобикаля дефолта.

Според осведомен източник JPMorgan е обработила заплащането на стойност 447 млн. $ в четвъртък. То покрива ваучър от 87,5 млн. $ и заплащане на главница в размер на 359 млн. $.

Миналата седмица се появиха подозрения по отношение на способността на Русия да обслужи дълга си с падеж 20230 година, откакто основаната в Люксембург клирингова къща Clearstream блокира сметката на Националния депозитар за сетълмент на Русия (NSD). NSD получава заплащанията на съветското държавно управление по някои от своите задгранични облигации, след което ги разпределя.

До момента Русия показва, че е в положение и желае да обслужва външните си задължения макар огромните интернационалните наказания в отговор на нашествието на президента Владимир Путин в Украйна.

Плащанията на купони за обособени еврооблигации с падеж през 2035 година, които трябваше да бъдат изпълнени в понеделник тази седмица, доближиха до сметките на вложителите към ден по-късно.

Русия също по този начин изплати рента и главница по деноминирани в долари облигации за 2 милиарда $ с падеж на 4 април, като Министерството на финансите предложи да изкупи част от дълга и да заплати с рубли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР