Американската банка JP Morgan Chase & Co отчете 24% ръст

...
Американската банка JP Morgan Chase & Co отчете 24% ръст
Коментари Харесай

JP Morgan даде силен старт на сезона на отчетите с 24% ръст на печалбата

Американската банка JP Morgan Chase & Co регистрира 24% растеж на облагата за третото тримесечие, надминавайки упованията на анализаторите, съобщи Ройтерс.

Банката, чиито резултати се смятат за знак за здравето на стопанската система на Съединени американски щати, съобщи, че взривът при сливанията и придобиванията и мощно показване на отдела за ръководство на благосъстоянието са компенсирали забавянето при търговията с скъпи нижа. Подразделението за потребителско банкиране също е записало мощно тримесечие, подкрепено от по-бавното изпащане на земите, което води до по-големи облаги от лихви за банката.

През третото тримесечие JP Morganсъщо по този начин освободи кредитни запаси в размер на 2,1 милиарда $, откакто предходната година банките бяха принудени да заделят милиарди долари като защитна мярка против евентуални неизпълнения на отговорности по заеми поради пандемията. Благоприятната парична политика и огромните пакети от тласъци обаче доведоха до растеж на разноските и спестяванията на американците, което разреши на банките да освободят част от запасите.

През тримесечието до 30 септември чистата облага на JP Morgan е повишена до 11,7 милиарда $, или 3,74 $ на акция, по отношение на 9,4 милиарда $, или 2,92 $ на акция, през същия интервал на миналата година.

Осреднената прогноза на анализаторите бе за облага от 3 $ на акция, сочат данни на Refinitiv. Общите доходи на банката са нарастнали с 1% до 29,65 милиарда $. Нетните доходи от подразделението на банката за ръководство на активи и благосъстояние са нарастнали с 21%.

Други огромни американски банки, в това число Bank of America, Citigroup, Wells Fargo и Morgan Stanley ще показват финансовите си резултати в четвъртък, а Goldman Sachs – в петък.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР