Американската банда Дропкик Мърфис спря концерта си в София заради

...
Американската банда Дропкик Мърфис спря концерта си в София заради
Коментари Харесай

Американска банда спря концерта си в София заради нацистки поздрав

Американската тайфа " Дропкик Мърфис " спря концерта си в София поради нацистки привет, насочен от почитател в публиката. Той вдигнал ръка във въздуха и почнал да крещи. Изпълнителите прекъснали концерта и се конфротирали с почитателя им, който по време на песните траял да ги поздрави с хитлерсткия жест. Наложило се вокалистът на бандата Кен Кейси да организира диалог на 4 очи с фена.

Изпълнителят предизвестил от сцената, че в случай че нацистките поздрави не престават, ще спре концерта си. " Среден пръст, а след това и юмруци за отрепката, която отправяше хитлeристки поздрави през вчерашния ден на концерта на Dropkick Murphys в София. Шоуто беше спряно за към пет минути, с помощта на този миг, през който част от хората скандираха `Nazis out`, а няколко момчета даже влезнаха в ролята на гардове и се пробваха физически да изгонят нацистите ", разясняват недоволни почитатели на бандата, чието въодушевление е развалено след сцените.

" Крайно време е уредниците да вземат ограничения, най-малкото тъй като се излагат пред хората, които самите те канят. Всички си спомняме и какво стана на различен концерт, проведен от Radio Tangra Mega Rock - Exploited през 2007г. На Toy Dolls също имаше много сбивания с нацисти. Проблемът няма да изчезне в случай че просто си затворим очите. Очакваме вашата реакция! " приканват във Facebook групата " Хардкор и пънк сцена без расисъм ".

Те акцентират, че посредством обществените мрежи са изразили опасения от наличието на нацисти на концерта още на 3-и юни. 

" Ако има нацисти, които са си закупили билети, е хубаво да ги продадат или да се откажат от наличието си на концерта, с цел да не попаднат в обстановка, сходна на тази от видеото (бел.ред. - оповестено е видео от различен концерт на групата), в която техен съидейник е пребит от членовете на бандата. За тези които не знаят, ще споменем, че Дропкик Мърфис са изразявали нееднократно поддръжката си към левите и антифашистки придвижвания посредством песни и дейности ", пишат още феновете. 

Те цитират думите на Кен Кейси след снощния концерт,  отправени от сцената във връзка на случката: " Сами сте си отговорни за тази обстановка! ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР