Американската автомобилна компания Ford (Ford Motor) съобщи, че изтегля 462

...
Американската автомобилна компания Ford (Ford Motor) съобщи, че изтегля 462
Коментари Харесай

“Форд“ изтегля от пазара 462 хил. автомобила заради проблеми с камерата за задно виждане

Американската автомобилна компания Ford (Ford Motor) заяви, че изтегля 462 000 автомобила по целия свят. Причина за изтеглянето е камерата за задно виждане, която може да се повреди при някои от моделите Explorer, Lincoln Aviator и Lincoln Corsair, създадени в интервала 2020-2023 година, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Според Ford има докладвани 17 леки произшествия, свързани с проблеми при 360-градусовите камери, както и повече от 2100 гаранционни отчета, само че към този момент няма нито един докладван случай на пострадвания на хора.

Обявеното евакуиране уголемява и заменя към този момент оповестеното евакуиране на 228 000 транспортни средства през 2021 година В оторизирани сервизи ще бъдат обновени софтуерите на модула за обработка на изображения и транспортните средства, обновени по-рано при предходното евакуиране, ще се нуждаят от ново осъвременяване.

От Ford обясниха, че в края на 2021 година и през 2022 година, след привършване на предходното евакуиране, от Националната администрация за пътна сигурност на Съединени американски щати (NHTSA) са се свързали с тях по отношение на недоволства за синьо леке на екрана, показващ изображение от задната камера на колите, което е предиздвикало компанията да проверява проблема.

През август 2021 година американската администрация за пътна сигурност стартира следствие, откакто през 2020 година Ford изтегли 620 246 транспортни средства поради различен проблем със задната камера. Разследването ревизира дали автомобилният производител е изтеглил транспортните средства навреме и в задоволителен размер.

През последните години Ford предприе други изтегляния, свързани с проблеми при задната камера, в това число евакуиране на 47 000 бройки от пикапа Bronco, създадени през 2021-2022 година, в Съединени американски щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР