Американската авиокомпания "Американ еърлайнс" (American Airlines) временно прекратява експлоатацията на

...
Американската авиокомпания "Американ еърлайнс" (American Airlines) временно прекратява експлоатацията на
Коментари Харесай

Американ еърлайнс спира 450 самолета и отменя 55 хиляди полета заради пандемията

Американската самолетна компания "Американ еърлайнс " (American Airlines) краткотрайно приключва употребата на съвсем половината от самолетите си и анулира 55 000 полета през април поради забележителното редуциране на размера на въздушните транспорти в следствие от разпространяването на ковид, заяви през вчерашния ден телевизия Си Ен Ен, представена от ТАСС.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1549
Ръководството на самолетната компания предвижда редуциране на интернационалните полети със 75 на 100 и на вътрешните с 30 на 100. През май ще се наложи "Американ еърлайнс " да прибегне до още по-драстични промени в разписанието на въздушните транспорти. Тогава ще бъде прекратено потреблението на 450 от общо 942 пътнически лайнери, предава Българска телеграфна агенция.

Друга американска самолетна компания - "Делта еърлайнс " (Delta Airlines), в сряда разгласи, че краткотрайно приключва употребата на повече от 600 свои самолети.

Генералният шеф Ед Бастиан предизвести, че през идващите два-три месеца размерът на интернационалните транспорти ще намалее с 80 %. Приходите на самолетната компания за март т.г. може да са с 2 милиарда $ по-малко в сравнение с през същия месец на миналата година. Заплатите на чиновниците са понижени с сред 25 и 50 %.

Американският финансов министър Стивън Мнучин във вторник сподели, че за гражданската авиация последствията от разпространяването на ковид са се оказали по-сериозни от тези след атентатите на 11 септември 2001 година

На брифинг в Белия дом президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския разгласи, че държавното управление на Съединени американски щати ще окаже финансова помощ на компанията "Боинг " (Boeing) и че целият авиационен бранш се сблъсква с стопански земетресения поради пандемията.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1549  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР