Американската асоциация на кардиолозите публикуваха нови насоки за поддържане на

...
Американската асоциация на кардиолозите публикуваха нови насоки за поддържане на
Коментари Харесай

3 начина как да поддържате нормално кръвно налягане

Американската асоциация на кардиолозите разгласиха нови насоки за поддържане на кръвното налягане въз основа на проучванията от повече от 900 оповестени изследвания.
Промените са обилни, тъй като към този момент е добре известно, че високото кръвно налягане покачва риска от коронарна артериална болест, инсулт или сърдечносъдови нарушавания. Високото кръвно налягане или хипертония в този момент се диагностицира като такова, което е над 130/80 mm Hg, което е 10 по-малко от сегашните 140/90 mm Hg.

И това е забавно: Д-р Борислав Борисов: Тромболизата е късмет за хората с инсулт да останат живи
Тъй като диетата е първата стъпка в поддържането на здравословни равнища на кръвното налягане, това са методите за това:

1) Ограничаване на приема на алкохол

Препоръчва се да пиете 1 напитка на ден за дами и 2 за мъже. Всичко над това усилва риска от хипертония, а целесъобразният банкет понижава този риск, написа zajenata.bg.

2) Консумирайте пресни зеленчуци и плодове 4-6 пъти дневно
Плодовете и зеленчуците обезпечават доста микроелементи, които имат удобен резултат върху кръвното налягане.

По-специално, калий, магнезий и калций играят забележителна роля при намаляването му, само че нормално не се одобряват задоволително посредством храната.

Ето за какво се предлага 4 до 6 пъти на ден приемане на плодове или зеленчуци в организма, наред с други неща, и тъй като те са цялостни с фибри, които оказват помощ за намаление на холестерола.

3) Внимавайте за приема на натрий
Ограничаването на банкет на натрий (т.е. сол) е значима стъпка в понижаването на кръвното налягане, а целесъобразната дневна доза е 2300 мг, което е към 1 чаена лъжичка.

За тези, които към този момент имат нараснал напън, тя би трябвало да бъде към 1500 мг. Ето за какво най-добре е да се заобикалят модифицирани и опаковани храни с плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР