Американската армия е преместила над 100 войници и мобилни ракетни

...
Американската армия е преместила над 100 войници и мобилни ракетни
Коментари Харесай

САЩ изпращат над 100 войници и мобилни ракетни системи в Аляска

А мериканската войска е преместила над 100 бойци и мобилни ракетни системи на един от безлюдните Алеутски острови в западната част на Аляска.  Това става на фона на неотдавнашното увеличение на съветските военни самолети и кораби, приближаващи американската територия, съобщи Асошиейтед прес. (*Видеото е архивно!)

Осем съветски военни самолета и четири военноморски кораба, в това число две подводници, се приближиха до Аляска през миналата седмица, когато Русия и Китай организираха взаимни военни учения. Нито един от самолетите не е нарушил въздушното пространство на Съединени американски щати и представител на Пентагона съобщи през вчерашния ден, че няма учредения за паника.

" Не за първи път виждаме руснаци и китайци да летят, знаете, наоколо и това е нещо, което явно следим от близко, а също и нещо, на което сме подготвени да реагираме ", съобщи представителят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър на конференция във вторник.

На 12 септември армията изпрати бойците на остров Шемя, на към 1930 км югозападно от Анкъридж, където Военновъздушни сили на Съединени американски щати поддържат военновъздушна станция, датираща от Втората международна война. Войниците взеха със себе си две артилерийски ракетни системи HIMARS.

Американският сенатор Дан Съливан добави, че американските военни са изпратили унищожител с управляеми ракети и транспортен съд на бреговата защита в западния регион на Аляска, откакто Русия и Китай започнаха военните учения " Океан-24 " в Тихия и Северния ледовит океан на 10 септември.

Северноамериканското командване за въздушно-космическа защита съобщи, че е разкрило и проследило съветски военни самолети, настоящи край Аляска в продължение на четири дни. Имало е по два самолета на 11, 13, 14 и 15 септември.

Съливан прикани за по-голямо военно наличие в Алеутските острови, като в същото време се застъпи за това Съединени американски щати да отговорят със мощ на съветския президент Владимир Путин и на китайския президент Си Цзинпин. Според него военноморските сили на Съединени американски щати би трябвало да отворят още веднъж закритата си база в Адак, на Алеутските острови. Съоръжението беше закрито през 1997 година

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР