Американската армия е извършила въздушен удар с дрон, при който

...
Американската армия е извършила въздушен удар с дрон, при който
Коментари Харесай

САЩ удариха с дрон член на Ислямска държава, подозиран за атентата край летището в Кабул |

Американската войска е направила въздушен удар с дрон, при който е бил погубен член на " Ислямска страна " в Афганистан, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Операцията е в отговор на самоубийственото нахлуване на в четвъртък, при което починаха 169 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое " Ислямска страна ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи същия ден, че причинителите на нападението на летището не могат да се скрият и даде обещание да удари афганистанския клон на " Ислямска страна ".

" Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите ", даде обещание американският президент.

Централното командване заяви през днешния ден, че Съединени американски щати са осъществили удар с дрон против член на " Ислямска страна " в провинция Нангархар, който е обвинен като участник в планирането на набези против американци в Кабул. При интервенцията е погубен един човек, сподели капитан Уилям Ърбан, основен представител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви при интервенцията.

Асошиейтед прес отбелязва, че остава неразбираемо дали убитият член на " Ислямска страна " е забъркан съответно в атентата на летището в четвъртък.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР