Американската армия бомбардира член на Ислямска държава в Афганистан, предаде

...
Американската армия бомбардира член на Ислямска държава в Афганистан, предаде
Коментари Харесай

Започна се! САЩ жестоко удариха Ислямска държава в Афганис...

Американската войска бомбардира член на " Ислямска страна " в Афганистан, съобщи Асошиейтед прес. Операцията е в отговор на самоубийственото нахлуване на летището в Кабул в четвъртък, при което починаха 169 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое " Ислямска страна ", напомня организацията.



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в четвъртък, че причинителите на нападението на летището не могат да се скрият и даде обещание да удари афганистанския клон на " Ислямска страна ". " Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите ", даде обещание американският президент.

Централното командване заяви, че Съединени американски щати са осъществили удар с дрон против член на " Ислямска страна " в провинция Нангархар, който е обвинен като участник в планирането на набези против американци в Кабул.



При удара е убито едно лице, сподели капитан Уилям Ърбан, основен представител на централното командване. По думите му няма цивилни жертви. Асошиейтед прес отбелязва, че остава неразбираемо дали убитият член на " Ислямска страна " е забъркан съответно в атентата на летището в четвъртък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР