Американската аерокосмическа компания Virgin Galactic, на британския милиардер Ричард Брансън,

...
Американската аерокосмическа компания Virgin Galactic, на британския милиардер Ричард Брансън,
Коментари Харесай

Колко струва билетът за космическите туристи на Virgin Galactic?

Американската аерокосмическа компания Virgin Galactic, на английския милиардер Ричард Брансън, извърши първия търговски галактически полет в четвъртък. На борда на кораба имаше двама водачи, трима туристи, както и член на екипажа на Virgin Galactic, който да следи цялата задача.

Космическият полет бележи началото на комерсиалната услуга на компанията, като Virgin Galactic към този момент е подготвена да стартира да лети с 800-те пасажери, които през годините закупиха своите билети за полет до Космоса. Цената на билет за разходка отвън обсега на Земята към този момент е 450 000 $, което е нарастване от първичната цена от 200 000 $, която заплатиха доста запалянковци преди десетилетие.

Първият полет Galactic идва след години закъснение и неуспехи. Той се концентрира върху научни проучвания, свързани с микрогравитацията. Като част от дебютната задача трима представители на италианските военновъздушни сили и Националния съвет за научни проучвания на страната излетяха в Космоса.

Компанията продължава да набира капитал, с цел да финансира създаването на идните си галактически кораби от клас Delta, като се стреми да построи флот от транспортни средства, всеки от които може да лети най-малко един път седмично.

Компанията за галактически туризъм беше основана през 2004 година Virgin Galactic похарчи повече от 1 милиард $ за създаване на своята система, преди да стане обществена през 2019 година, само че след дебюта на обществената търговия, Брансън продаде по-голямата част от каузи си в компанията, държан посредством неговата група Virgin Investments. Продажбите му донесоха повече от 1.4 милиарда $.

Завършването на задачата Galactic 01 идва в решителен миг от историята на Virgin Galactic, близо 20 години след основаването ѝ.

Welcome back to Earth, #Galactic01! Our pilots, crew and spaceship have landed smoothly at @Spaceport_NM. pic.twitter.com/f8YQowQN2x
— Virgin Galactic (@virgingalactic) June 29, 2023
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР